Business & Finance Παρασκευή 3/03/2023, 18:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Amazon βάζει φρένο στην κατασκευή του HQ2

Η Amazon βάζει φρένο στην κατασκευή του HQ2

Σε παύση μπαίνει το φιλόδοξο έργο της Amazon για την κατασκευή μίας δεύτερης έδρας με ονομασία HQ2, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η πρώτη φάση του project, το οποίο στην τελική του μορφή θα μοιάζει με μια μικρή πόλη, έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους, αρχικέ με 8.000 εργαζόμενους τον Ιούνιο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για ακόμη 6.000 εργαζομένους. 

Ωστόσο, η δεύτερη φάση δεν θα προχωρήσει, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται να θέλει να περιορίσει τα έξοδά του λόγω της επιβράδυνσης των εσόδων του και μιας όχι ιδιαίτερα αισιόδοξης οικονομικής προοπτικής. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία προχωρά σε απολύσεις πάνω από 18.000 υπαλλήλων, ενώ παράλληλα επανεξέτασε το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, τερματίζοντας ορισμένα ακόμη κατασκευαστικά έργα.

Κατά τη δεύτερη φάση του project, θα κατασκευάζονταν τρία κτίρια γραφείων 22 ορόφων, περισσότερα από 10.000 τμ εμπορικών χώρων και ένας πύργος ύψους 35 μέτρων, που ονομάζεται «The Helix». 

Με την πρώτη φάση έχουν δημιουργηθεί δύο πύργοι γραφείων 22 ορόφων, καθώς και μια τοποθεσία μικτής χρήσης με καταστήματα λιανικής, εστιατόρια και χώρους πρασίνου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

H Amazon γυρνάει τους υπαλλήλους στο γραφείο, αλλά εκείνοι… έχουν άλλη άποψη

Ψηφιακές εφαρμογές από την Amazon Web Services για «έξυπνα» ελληνικά νησιά

«Χαράτσι» από την Amazon – Κράταει το 50% από τους εμπόρους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS