Business & Finance Πέμπτη 2/03/2023, 21:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμερικανική εταιρεία επενδύει 1,87 δισ. δολάρια στον όμιλο Adani

Αμερικανική εταιρεία επενδύει 1,87 δισ. δολάρια στον όμιλο Adani

Μετοχές αξίας 1,87 δισ. δολαρίων αγόρασε η αμερικανική επενδυτική εταιρεία GQG Partners, σε τέσσερις εταιρείες του ομίλου Adani, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη επένδυση στον ινδικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων, από τότε που οι μετοχές του κατέρρευσαν.

Επτά εισηγμένες εταιρείες της Adani έχουν χάσει περίπου 135 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τις 24 Ιανουαρίου, όταν η Hindenburg Research κατηγόρησε τον όμιλο για ακατάλληλη χρήση φορολογικών παραδείσων και χειραγώγηση μετοχών. 

Από την μεριά του ο όμιλος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει την πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισ. δολαρίων.

Η επένδυση έρχεται σύμφωνα με το Reuters, την ημέρα που το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή της αγοράς, SEBI, να ερευνήσει τον όμιλο για τυχόν λάθη που σχετίζονται με τα δημόσια πρότυπα συμμετοχής ή τις ρυθμιστικές γνωστοποιήσεις.

Ο όμιλος προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχει εξασφαλίσει δάνειο 3 δισ. δολαρίων από ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο.

«Πιστεύουμε ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης για αυτές τις εταιρείες είναι σημαντικές», δήλωσε ο Rajiv Jain, πρόεδρος και επικεφαλής επενδύσεων της GQC, με έδρα τις ΗΠΑ. 

Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας πήρε μερίδιο 3,4% στην Adani Enterprises για περίπου 662 εκατ. δολάρια, 4,1% στα Adani Ports για 640 εκατ., 2,5% στην Adani Transmission για 230 εκατ. και 3,5% στην Adani Green Energy για 340 εκατ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έζησε μια απαγωγή και μια τρομοκρατική επίθεση: Ποιος είναι ο Ινδός που έχασε 100 δισ. δολάρια

Στα 70 δισ. η «τρύπα» του ομίλου Adani – «Στοχευμένη επίθεση» από το αμερικανικό fund

«H μεγαλύτερη απάτη στην επιχειρηματική ιστορία»: Πώς ο μεγιστάνας από την Ινδία έχασε 22,6 δισ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS