Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 12:07
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ευρωζώνη: Σταθεροποιήθηκε η μεταποίηση – Αμβλύνονται οι πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Ευρωζώνη: Σταθεροποιήθηκε η μεταποίηση – Αμβλύνονται οι πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες

Υποχώρησε ελαφρώς ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) τον Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη, παρά την εξομάλυνση των εμποδίων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις 48,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από 48,8 τον αμέσως προηγούμενο μήνα, εν μέρει λόγω της ασθενούς ζήτησης, η οποία επιβάρυνε την παραγωγή. Ωστόσο, ο χρόνος παράδοσης από τους προμηθευτές βελτιώθηκε με τον καλύτερο ρυθμό από το 2009.

Ευρωζώνη: Σταθεροποιήθηκε η μεταποίηση – Αμβλύνονται οι πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες-1

Σύμφωνα με την S&P Global, συνολικά στην Ευρωζώνη, ο όγκος της μεταποιητικής παραγωγής σταθεροποιήθηκε τον Φεβρουάριο, βάζοντας τέλος στην συρρίκνωση επί επτά συναπτούς μήνες. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή τον Φεβρουάριο ήταν η Ιταλία (52 μονάδες), η Ελλάδα, (51,7 μονάδες) και η Ιρλανδία (51,3 μονάδες).

Κίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο PMI στην Κίνα ανέκαμψε στις 52,6 μονάδες, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012. Πρόκειται για μία ισχυρή ένδειξη του ρυθμού ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας μετά την άρση των αυστηρών υγειονομικών περιορισμών στη χώρα στην αρχή του έτους. Επίσης θα αποτελέσει ισχυρή βάση για τον νέο αναπτυξιακό στόχο, ο οποίος θα ανακοινωθεί από την κινεζική κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε τροχιά ανάπτυξης επέστρεψε η ελληνική βιομηχανία

Eurobank: Αναμενόμενες οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα – Θετικό το αποτύπωμα για τη μεταποίηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News