Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 12:37
ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN

Οι αεροπορικές «κόβουν» και πάλι δρομολόγια στη Βρετανία

Οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να συρρικνώνουν και πάλι τα δρομολόγιά τους στη Βρετανία, μετά το νέο σκληρό lockdown που επεβλήθη στη χώρα και την προοπτική πρόσθετων περιορισμών στα ταξίδια του εξωτερικού. 

Η EasyJet, η μεγαλύτερη αεροπορική φθηνού κόστους στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι περιορίζει το πρόγραμμα των πτήσεών της σε ζωτικής σημασίας συνδέσεις μεταξύ βρετανικών πόλεων και έναν «μικρό αριθμό διεθνών δρομολογίων». Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει κρίσιμα δρομολόγια, ενώ η TUI πάγωσε όλα τα πακέτα διακοπών από τη Βρετανία έως και τα μέσα Φεβρουαρίου- όταν και έχει προγραμματιστεί να λήξει το νέο lockdown. 

Εκπρόσωπος της Wizz Air Holdings, που προσπαθούσε να επεκτείνει τις βάσεις της ανά το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο Bloomberg ότι θα αναθεωρήσει τα σχέδιά της ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση.  

Η ταχεία εξάπλωση του νέου στελέχους του ιού έχει εξανεμίσει τις ελπίδες για μία ανάσα από την επώδυνη υγειονομική και βαθύτατη οικονομική κρίση του 2020. Ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας όλους τους πολίτες να μείνουν σπίτι έως τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν και θα έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Σύμφωνα με πληροφορίες των Times μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθούν και μέτρα για τα ταξίδια. Μεταξύ άλλων θα είναι υποχρεωτικό για όσους καταφθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News