Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 07:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει μερίδιο της Heineken και ας μην του αρέσει η μπύρα

Ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει μερίδιο της Heineken και ας μην του αρέσει η μπύρα

Μπορεί ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft να έχει δηλώσει στο παρελθόν, ότι δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα να πίνει μπύρα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να αγοράσει το 3,76% των μετοχών του ολλανδικού κολοσσού ποτών Heineken Holding NV. 

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση προς την Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών της Ολλανδίας (AFM), οι μετοχές αγοράστηκαν από τον Μπιλ Γκέιτς στις 17 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι η Heineken Holding κατέχει μερίδιο ελέγχου στη ζυθοποιία Heineken NV (HEIN.AS).

Αναλυτικότερα, ο Γκέιτς αγόρασε τις μετοχές από την FEMSA του Μεξικού, η οποία προτιμά να επενδύσει στον κλάδο της λιανικής, πουλώντας όλο το μερίδιό της ύψους 18 εκατ. μετοχών από την εταιρεία ζυθοποιίας.

Ο κροίσος αγόρασε 10,8 εκατ. μετοχές, αξίας 883 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές αγοράς, ενεργοποιώντας την απαίτηση γνωστοποίησης σύμφωνα με τους κανόνες του ολλανδικού χρηματιστηρίου.

Ο ίδιος σε μία ερώτηση που του είχαν κάνει το 2018, είχε πει ότι δεν προτιμά την μπύρα. Ακόμα και όταν βρίσκεται σε ένα μέρη όπου η κατανάλωση μπύρας αποτελεί «θεσμό», όπως σε έναν αγώνα μπέιζμπολ, πίνει ελαφριά μπύρα, για να μπαίνει απλώς στο κλίμα. 

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι συνεχίζοντας την απάντηση στην ίδια ερώτηση, ζήτησε και συγγνώμη που απογοητεύει όλους τους φαν της μπύρας. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Bill Gates: Πώς ξοδεύει τα χρήματά του και γιατί δεν πάει στο διάστημα

Bill Gates: Το ChatGPT είναι «το νέο ίντερνετ» – Θα αλλάξει τον κόσμο

Αδέσμευτοι και δισεκατομμυριούχοι: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι singles του κόσμου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News