Business & Finance Τετάρτη 22/02/2023, 10:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απολύει 2.000 άτομα η McKinsey

Απολύει 2.000 άτομα η McKinsey

Σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους απολύσεων στην ιστορία πρόκεται να προχωρήσει η McKinsey. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg αναμένεται να απολύσει περίπου 2.000 άτομα, εστιάζοντας σε ρόλους οι οποίοι δεν έχουν άμεση επαφή με πελάτες. 

Η McKinsey, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες των Big Four, αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί στους 45.000 από 28.000 πριν πέντε χρόνια και 17.000 το 2012. Τώρα, προσπαθεί να αναδιαρθρώσει την οργάνωση των ομάδων στήριξης, όσοι δηλαδή δεν έχουν άμεση επαφή με πελάτες, ώστε να καθοριστούν σαφέστερα οι ρόλοι εντός της εταιρείας. Επίσης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η διοίκηση ελπίζει πως με τις απολύσεις θα διατηρηθούν οι αποδοχές των partner σε σταθερό επίπεδο.

«Ξανασχεδιάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες που δεν εξυπηρετούν πελάτες για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, ώστε αυτές οι ομάδες να μπορούν να στηρίξουν και αναπτυχθούν με την εταιρεία μας», δήλωσε o DJ Carella, εκπρόσωπος της McKinsey, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εξακολουθεί να προσλαμβάνει κόσμο που συνεργάζεται άμεσα με πελάτες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

KPMG: Η πρώτη Big Four που προχωρά σε απολύσεις στις ΗΠΑ

Πώς έσκασε η νέα φούσκα της τεχνολογίας που γέννησε η πανδημία

Πού θα βρίσκονται οι θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των κυλιόμενων υφέσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News