Business & Finance Πέμπτη 16/02/2023, 11:07
FINANCIAL TIMES

KPMG: Η πρώτη Big Four που προχωρά σε απολύσεις στις ΗΠΑ

KPMG: Η πρώτη Big Four που προχωρά σε απολύσεις στις ΗΠΑ

Η KPMG είναι η πρώτη από τις Big Four που προχωρά σε απολύσεις στις ΗΠΑ, μετά την μεγάλη επιβράδυνση στον τομέα της συμβουλευτικής. Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία θα απολύσει σχεδόν το 2% του προσωπικού της στις ΗΠΑ, περίπου 700 άτομα.

Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους εργαζομένους, απαιτείται η κατάλληλη προσαρμογή του εργατικού δυναμικού ανάλογα με την τρέχουσα και την προσδοκώμενη ζήτηση στην αγορά. «Έχουμε δει παρατεταμένη αβεβαιότητα που επηρεάζει ορισμένα κομμάτια της δραστηριοποίησής μας στη συμβουλευτική, η οποία οδηγούσε σε τεράστια ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Χτύπημα» για τις Big Four

Η KMPG, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες στις Big Four, είδαν σημαντική μείωση στις συμφωνίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές, το οποίο και επιβάρυνε τον τομέα της συμβουλευτικής. Ενδεικτικά, η EY κατήργησε τα μπόνους των γιορτών για τους εργαζομένους της στις ΗΠΑ επικαλούμενη τις συνθήκες της αγοράς.

Μετά τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων που πραγματοποίησαν κατά την επέλαση της πανδημίας, όταν η ζήτηση για συμβουλευτική σε IT και εξαγορές και συγχωνεύσεις ήταν μεγάλη, οι προσλήψεις στις Big Four έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Η KPMG συγκεκριμένα ενίσχυσε λιγότερο τον αριθμό των εργαζομένων τηςσε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αλλά και πάλι η αύξηση ήταν μεγάλη. Στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι είχαν αυξηθεί κατά 2.000 το 2021, φτάνοντας συνολικά τους 35.266.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Διαβάστε επίσης:

KPMG: Νέα πτώση στις επενδύσεις venture capitals – Ισχυρό ενδιαφέρον για ενέργεια και ηλεκτροκίνηση

Πώς έσκασε η νέα φούσκα της τεχνολογίας που γέννησε η πανδημία

Πού θα βρίσκονται οι θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των κυλιόμενων υφέσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News