Business & Finance Τρίτη 14/02/2023, 12:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκεοργκίεβα: Ο κόσμος είναι επιρρεπής στα σοκ – Να σκεφτόμαστε το αδιανόητο

Γκεοργκίεβα: Ο κόσμος είναι επιρρεπής στα σοκ – Να σκεφτόμαστε το αδιανόητο

Πρέπει πια να «σκεφτόμαστε το αδιανόητο», προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, καθώς ζούμε «σε έναν κόσμο πιο επιρρεπή στα σοκ», που επηρεάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον σεισμό στην Συρία και την Τουρκία.

«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, για να είμαστε περισσότερο σε επαγρύπνηση και περισσότερο  εστιασμένοι στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα σοκ καλύτερα», είπε η Γκεοργκίεβα μιλώντας  σε πάνελ του World Government Summit, σύμφωνα με το CNBC.

«Αυτό για το οποίο ανησυχούμε είναι το αναπάντεχο», τόνισε.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε για την ανάγκη ανθεκτικότητας στον πλανήτη, στις κοινωνίες που πρέπει να εξασφαλίσουν τις ίσες ευκαιρίες αλλά και στους ανθρώπους, που πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και μια καλή κοινωνική προστασία.

«Δεν είμαστε εκεί όπου θα έπρεπε να βρισκόμαστε ως θεματοφύλακες του πλανήτη για τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την Ουκρανία, σημείωσε ότι δεν μπορούμε πια να παίρνουμε την ειρήνη σαν κάτι δεδομένο. Και τόνισε τις διεθνείς προεκτάσεις της σύγκρουσης: «Όλοι έχουν μία αίσθηση συμπάθειας για το πρόβλημα που σήμερα είναι πρόβλημα της Ουκρανίας, αλλά αύριο μπορεί να είναι πρόβλημα για πολλές άλλες χώρες – μπορεί να υπάρξει μια εισβολή από έναν ισχυρότερο γείτονα».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο παγκόσμιας ύφεσης

ΔΝΤ: Αναβαθμίσεις για την παγκόσμια οικονομία – Ανάπτυξη 2,9% φέτος

Schroders: Οι 10 πιο σοβαροί παγκόσμιοι κίνδυνοι για τα επόμενα χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News