Business & Finance Δευτέρα 13/02/2023, 14:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ChatGPT είναι το επόμενο Google; Τι λέει επενδυτής του Shark Tank

Το ChatGPT είναι το επόμενο Google; Τι λέει επενδυτής του Shark Tank

«Ο πόλεμος των προγραμμάτων περιήγησης στην τεχνητή νοημοσύνη έχει ξεκινήσει», τόνισε ο βετεράνος επενδυτής Kevin O’Leary, παραδεχόμενος ότι έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο το ChatGPT σε βάρος του Google για τις αναζητήσεις του στο Διαδίκτυο.

Μιλώντας στο Business Insider, ο επενδυτής του Shark Tank δήλωσε: «Τώρα μοιράζω την αναζήτησή μου κατά 50% στο Google και κατά 50% στο ChatGPT». Μάλιστα, ο O’Leary εξετάζει να επενδύσει στην OpenAI, την εταιρεία που κατασκεύασε το bot τεχνητής νοημοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι το ChatGPT είναι μία τεχνολογική εφαρμογή με ικανότητα να μιμείται ανθρώπινες συζητήσεις, απαντώντας γραπτώς και με φυσικό τρόπο, η οποία έχει όμως προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την επίπτωση που θα έχει στη ζωή μας.

Το ChatGPT είναι το επόμενο Google; Τι λέει επενδυτής του Shark Tank-1
φωτ. AP

Τον τελευταίο καιρό, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις σε αντίστοιχες εφαρμογές, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες στον κλάδο, αλλά και να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι χρήστες στο Διαδίκτυο. Ενδεικτικά, ο O’Leary δήλωσε στο Business Insider πως παρότι δεν έχει χρησιμοποιήσει το Microsoft Bing εδώ και χρόνια , όταν ενσωματωθεί η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης – όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα – σχεδιάζει να το αξιοποιήσει.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το ChatGPT πρόκειται να επηρεάσει την κυριαρχία του Google στην παγκόσμια αγορά. «Το ChatGPT αποτελεί βέβαια απειλή για το Google και η Google πρέπει να το ξέρει αυτό. Η αγορά δεν έχει “τιμωρήσει” ιδιαίτερα τη μετοχή της Google. Ωστόσο, μετά από λίγα τρίμηνα, εάν το ChatGPT αρχίσει να έχει σημαντικά έσοδα από εγγραφές χρηστών, τότε θα δούμε τι θα συμβεί», σημείωσε στο Business Insider ο O’Leary.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Είναι η τεχνητή νοημοσύνη μόδα που θα περάσει; Η Morgan Stanley απαντά

Bill Gates: Το ChatGPT είναι «το νέο ίντερνετ» – Θα αλλάξει τον κόσμο

Θα σας κλέψει το ChatGPT τη δουλειά; Τα 10 επαγγέλματα που κινδυνεύουν περισσότερο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News