Business & Finance Δευτέρα 13/02/2023, 12:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Η Ευρώπη ετοιμάζει το 10ο πακέτο κυρώσεων – Τι περιλαμβάνει

Ρωσία: Η Ευρώπη ετοιμάζει το 10ο πακέτο κυρώσεων – Τι περιλαμβάνει

Ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθειά της να αποδυναμώσει την πολεμική μηχανή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στα μέτρα περιλαμβάνονται εκτεταμένες απαγορεύσεις εξαγωγών σε μία σειρά από προϊόντα, τεχνολογίες και εξαρτήματα που έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνται στα όπλα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Επίσης, η Κομισιόν σχεδιάζει να προτείνει μέτρα για τις εξαγωγές βαρέων οχημάτων –συμπεριλαμβανομένων φορτηγών και μηχανημάτων που κανονικά χρησιμοποιούνται στη γεωργία- αλλά και πιθανούς περιορισμούς στις εισαγωγές καουτσούκ και ασφάλτου από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις χρειάζονται ομόφωνη στήριξη από όλα τα κράτη-μέλη για να εφαρμοστούν, ενώ οι πρεσβευτές θα συζητήσουν τα προτεινόμενα μέτρα αυτή την εβδομάδα, με στόχο το πακέτο να εγκριθεί έως την 24η Φεβρουαρίου, όταν συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Θα πρόκειται για το 10ο πακέτο μέτρων της Ε.Ε. από την έναρξη του πολέμου και πιθανότατα θα περιλαμβάνει και κυρώσεις σε βάρος δεκάδων προσώπων και οργανισμών.

Η Ε.Ε. ενδέχεται να επιβάλει, επίσης, κυρώσεις κατά της Wagner, η οποία υπολογίζεται ότι ελέγχει 50.000 μισθοφόρους που πολεμούν στην Ουκρανία.

Κυρώσεις ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες και  κατά της Λευκορωσίας για τη στήριξή της προς την Ρωσία, ενώ στη λίστα ενδέχεται να μπουν και άλλες τράπεζες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αντίποινα της Ρωσίας στις κυρώσεις: Μειώνει την παραγωγή πετρελαίου

Ρωσία: Έλλειμμα 25 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο – Πούλησε χρυσό και γουάν για να το καλύψει

Γιατί η απαγόρευση του ρωσικού ντίζελ από την Ε.Ε. δεν θα σταματήσει τις ροές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News