Business & Finance Τετάρτη 8/02/2023, 11:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Maersk – Βλέπει επιβράδυνση το 2023

Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Maersk – Βλέπει επιβράδυνση το 2023

Προβλέψεις για συρρίκνωση έως και 2,5% στον όγκο των κοντέινερ που μεταφέρονται διά θαλάσσης έκανε για φέτος η Maersk, αφότου ανακοίνωσε ότι το 2022 συγκέντρωσε κέρδη ρεκόρ.

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με «μία σημαντική διόρθωση στα αποθέματα», έπειτα από μία περίοδο όπου η ζήτηση ήταν εξαιρετική, εξήγησε στο Bloomberg o Vincent Clerc, CEO της Maersk, η οποία αποτελεί τρόπον τινά «βαρόμετρο» για το διεθνές εμπόριο. «Όσο ο κόσμος έγινε λίγο πιο φυσιολογικός μετά την πανδημία, είδαμε ένα μέρος της ζήτησης να επιβραδύνεται», δήλωσε ο Clerk.

Η Maersk, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοντέινερσιπ παγκοσμίως, παρότι παρουσίασε συρρίκνωση το τελευταίο τρίμηνο του 2022, τα κέρδη για ολόκληρο το έτος ανήλθαν σε επίπεδο ρεκόρ. Ειδικότερα, τα EBITDA για το 2022 ανήλθαν σε 36,84 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις της εταιρείας για 37 δισ., αλλά καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της.

Το τέταρτο τρίμηνο όμως, σημειώθηκε επιβράδυνση 3,5% στον όγκο των φορτίων σε ετήσια βάση, με τα κέρδη να μειώνονται ελαφρώς στα 17,8 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι το πλήγμα από τη μείωση των δραστηριοτήτων στη Ρωσία ανήλθε περίπου στα 511 εκατ. δολάρια για ολόκληρο το 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μεταφορά κοντέινερ: Τέλος στη συμμαχία MSC – Maersk

Η εταιρεία που μοίρασε μπόνους έως 50 μισθούς

Εμπόριο: Τα άδεια κοντέινερ και το αναπάντεχο πρόβλημα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News