Business & Finance Δευτέρα 6/02/2023, 16:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Manchester City: Πάνω από 100 οικονομικές παραβάσεις – Πιθανή ακόμη και αποβολή από Premier League

Manchester City: Πάνω από 100 οικονομικές παραβάσεις – Πιθανή ακόμη και αποβολή από Premier League

Τουλάχιστον 100 οικονομικές ατασθαλίες από τη Μάντσεστερ Σίτι διαπίστωσε η Premier League μεταξύ του 2009 και του 2018, ενώ κατηγόρησε την ομάδα ότι δεν συνεργάστηκε στην διεξαγωγή της σχετικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018.

Η Premier League παρέπεμψε την Μάντσεστερ Σίτι σε ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές, από πρόστιμα και μείωση βαθμών μέχρι αποβολή από την Premier League. Μεταξύ άλλων διαπίστωσε παραβίαση των κανόνων οικονομικής διαφάνειας, βάσει των οποίων αποτυπώνεται η οικονομική θέση της. Πρόκειται για τα συνολικά έσοδα της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων αυτών από χορηγίες και του λειτουργικού κόστους.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, προέκυψαν παραβιάσεις των κανονισμών για πλήρη καταβολή των αποδοχών σε στελέχη και παίκτες. Επιπλέον, η Σίτι φαίνεται να παραβίασε κανόνες της Uefa, συμπεριλαμβανομένου του Financial Fair Play μεταξύ 2013-2014 και 2017-2018, καθώς και τους κανόνες της Premier League σε ό,τι αφορά την κερδοφορία και την βιωσιμότητα το 2015-2015 και το 2017-2018.

Η αντίδραση της Μάντσεστερ Σίτι

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018, αφότου η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel διέρρευσε έγγραφα, στα οποία φαινόταν πως η ομάδα είχε διογκώσει την αξία μίας συνεργασίας με χορηγό. Τότε, η Μάντσεστερ Σίτι είχε υποστηρίξει ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς και ότι το άρθρο της Der Spiegel ήταν αποτέλεσμα παράνομου χάκινγκ και παραποίησης του περιεχομένου των email της.

Με τη σημερινή δημοσίευση της έρευνας από την Premier League, η Σίτι δήλωσε έκπληκτη για τις κατηγορίες και ότι μπορεί να τις διαψεύσει με μία σειρά αδιαμφισβήτητων αποδείξεων. «Η Μάντσεστερ Σίτι ξαφνιάστηκε με την έκδοση αυτών των φερόμενων παραβιάσεων των κανόνων της Premier League, ιδίως δεδομένης της εκτενούς δέσμευσης και μεγάλης ποσότητας λεπτομερούς υλικού που έχει λάβει η EPL», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Σίτι και καταλήγει: «Έτσι, ανυπομονούμε να λήξει το θέμα μια και καλή»

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian

Διαβάστε επίσης:

Πού ζει ένας θρύλος; Μέσα στο εξοχικό που πούλησε ο Πελέ στα Χάμπτονς

Οσμή σκανδάλου στη Γιουβέντους: «Επανεκκίνηση» από την οικογένεια Ανιέλι

Μουντιάλ 2022: Αύξησε τα έσοδά της η FIFA με την επιλογή του Κατάρ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News