Business & Finance Δευτέρα 23/01/2023, 15:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν 600 απολύσεις και στην Spotify – Καταιγισμός περικοπών στην τεχνολογία

Σχεδόν 600 απολύσεις και στην Spotify – Καταιγισμός περικοπών στην τεχνολογία

Περίπου το 6% των εργαζομένων της, ή 588 άτομα, απολύει η Spotify, συνεχίζοντας το μπαράζ των περικοπών στον κλάδο της τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 9.800 υπαλλήλους, και είχε ήδη πραγματοποιήσει έναν γύρο απολύσεων 38 ατόμων τον Οκτώβριο.

Οι τεχνολογικές εταιρείες ενίσχυσαν το ανθρώπινο δυναμικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά στη συνέχεια υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε περικοπές λόγω της μείωσης των εσόδων από τις διαφημίσεις και εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην οικονομία. Η Amazon, η Meta, η Microsoft και η μητρική της Google, Alphabet, είναι μόνο μερικές από τις τεχνολογικές εταιρείες που έχουν ανακοινώσει απολύσεις χιλιάδων ατόμων την τελευταία εβδομάδα.

Η Spotify από την πλευρά της δεσμεύτηκε να ενισχύσει τον τομέα του podcast το 2019, στον οποίο επένδυσε τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια. Στο μεταξύ όμως, οι επενδυτές άρχισαν να διερωτώνται για το πότε θα επέλθει κερδοφορία, με αποτέλεσμα η μετοχή να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας της πέρυσι. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο κλάδος του podcast θα αποδώσει κέρδη σε ένα με δύο χρόνια.

Σημειώνεται πως μετά την ανακοίνωση των απολύσεων, η μετοχή της Spotify καταγράφει κέρδη περίπου 5,5% προσυνεδριακά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Πώς έσκασε η νέα φούσκα της τεχνολογίας που γέννησε η πανδημία

«Μαχαίρι» και στην Google: Κόβει 12.000 θέσεις εργασίας

Microsoft: Απολύει 10.000 εργαζομένους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News