Business & Finance Πέμπτη 19/01/2023, 13:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια χώρα κατασκευάζει κλιματιζόμενο δρόμο δύο χιλιομέτρων;

Ποια χώρα κατασκευάζει κλιματιζόμενο δρόμο δύο χιλιομέτρων;

Φανταστείτε ένα οικοδομικό συγκρότημα, με καταστήματα, εμπορικά γραφεία, κινηματογράφους, εστιατόρια από όλες τις κουζίνες του κόσμου, βίλες, ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Και μέσα σε αυτό, ένα κλιματιζόμενο περίκλειστο δρόμο 2 χιλιομέτρων με γυάλινο περίβλημα, ο οποίος θα απευθύνεται μόνο σε πεζούς. 

Το όραμα αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί από την Azizi Developments σε συνεργασία με την KEO International Consultants στο νότιο τμήμα του Ντουμπάι και συγκεκριμένα στο golf district, το κομμάτι που αναπτύσσεται, ώστε να φιλοξενεί θέρετρα με γήπεδα γκολφ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5,4 δισ. δολάρια και εκτός των παραπάνω προβλέπεται πως θα φιλοξενεί επίσης σχολεία, νοσοκομεία και ποδηλατόδρομους σε μία συνολική έκταση άνω του 1 εκατ. τ.μ., δημιουργώντας ουσιαστικά μία ολοκληρωμένη γειτονιά.

Ποια χώρα κατασκευάζει κλιματιζόμενο δρόμο δύο χιλιομέτρων;-1
To Golf District (φωτ. Emaar)

«Τώρα ξεκινάμε αυτό το καινούργιο, συναρπαστικό ταξίδι μεγάλης ανάπτυξης, το οποίο είναι βασικό κομμάτι της επόμενης περιόδου στην πορεία της δικής μας ανάπτυξης και της ανάπτυξης του Ντουμπάι, σε συνεργασία με τη φημισμένη KEO consultants», δήλωσε σχετικά ο Mirwais Azizi, πρόεδρος της Azizi Developments. 

«Αυτή η μεγάλη μερίδα γης αντιπροσωπεύει μία ξεχωριστή ευκαιρία συμβολής στην εκθετικά αυξανόμενη ζήτηση για χώρους διεθνούς φήμης στα ΗΑΕ. Το εμιράτο συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση του ως παγκόσμιου επίκεντρου για επιχειρήσεις, τουρισμό και καινοτομία, όπως επιβεβαιώνεται από τον αυξανόμενο αριθμό επενδυτών και ανθρώπων που επιλέγουν να διασφαλίσουν σπίτια εδώ».

Ποια χώρα κατασκευάζει κλιματιζόμενο δρόμο δύο χιλιομέτρων;-2
φωτ. Azizi Developments

Ο Sameer Daoud, εκτελεστικός διευθυντής υποδομών στην KEO International Consultants δήλωσε από τη δική του πλευρά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την κορυφαία ιδιωτική κατασκευαστική στην αγορά Azizi Developments και πιστεύουμε ότι μαζί θα κάνουμε πραγματική διαφορά στην πρόταση αξίας μας και θα στηρίξουμε τις ανάγκες της αγοράς με πρότζεκτ υψηλής ποιότητας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένα «διαμάντι» στη μέση της ερήμου: Δείτε το γιγαντιαίο πρότζεκτ της Σαουδικής Αραβίας

Ένα αεροδρόμιο σαν μία ολόκληρη πόλη: Αναβάθμιση για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρμιναλ

Επενδυτές από Άμπου Ντάμπι «μπαίνουν» στο Nammos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News