Business & Finance Κυριακή 3/01/2021, 08:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βrexit: Περίοδος χάριτος έξι μηνών από την Ιταλία για τις βρετανικές επιχειρήσεις

Βrexit: Περίοδος χάριτος έξι μηνών από την Ιταλία για τις βρετανικές επιχειρήσεις

Περίοδο χάριτος έξι μηνών στην εποχή μετά το οριστικό Brexit δίνει η Ιταλία στις βρετανικές επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι εταιρείες μπορούν να περιμένουν την έγκριση για επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ιταλική αγορά ως επιχειρήσεις από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσαν χθες οι ρυθμιστικές αρχές της Ιταλίας(Consob).

Ο πρόσθετος χρόνος θα δοθεί σε εκείνες τις εταιρείες που υπέβαλαν αίτημα πριν από τα τέλη του 2020 να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να διατηρούν παρουσία στην Ιταλία.

«Βρετανικές τράπεζες και επενδυτικές επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους μέχρις ότου εξασφαλίσουν ή τους αρνηθεί η σχετική έγκριση από τις ιταλικές αρχές ανταγωνισμού, σε κάθε περίπτωση έως τις 30 Ιουνίου 2021», αναφέρει η Consob σε ανακοίνωσή της.

«Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, η λειτουργία τους περιορίζεται σε δραστηριότητες, για τις οποίες ζητούν τη σχετική άδεια», υπογραμμίζεται. 

Παρότι Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν στα τέλη του 2020 σε εμπορική συμφωνία για τη μεταξύ τους σχέση για τη μετά-Brexit εποχή, οι επιχειρήσεις έχουν ζητήσει περίοδο χάριτος, ώστε να μπορέσουν να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς και αλλαγές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News