Business & Finance Σάββατο 14/01/2023, 16:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΟΠΕΚ+ αντιμετωπίζει ασταθείς προοπτικές στις αγορές πετρελαίου σύμφωνα με τον ΥΠΕΝ των ΗΑΕ

Ο ΟΠΕΚ+ αντιμετωπίζει ασταθείς προοπτικές στις αγορές πετρελαίου σύμφωνα με τον ΥΠΕΝ των ΗΑΕ

Ο ΟΠΕΚ+ αντιμετωπίζει ασταθείς προοπτικές στις αγορές πετρελαίου τόσο στην προσφορά όσο και στη ζήτηση, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail al-Mazrouei στην τηλεόραση Asharq το Σάββατο.

Αυτό, σύμφωνα με τον Al-Mazrouei, οφείλεται τόσο στις ευρωπαϊκές κυρώσεις για το ρωσικό αργό που τίθενται σε ισχύ όσο και στην άρση της πολιτικής μηδενικού COVID στην Κίνα.

Η παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ+ μειώθηκε κατά 3,7 εκατ. bpd λόγω λιγότερων επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα, δήλωσε ο Al-Mazrouei.

Είπε επίσης ότι τα ΗΑΕ λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αντισταθμίσουν τη μειωμένη ικανότητα παραγωγής πετρελαίου σε ορισμένες χώρες, επισπεύδοντας την επέκταση της ικανότητας παραγωγής πετρελαίου κατά πέντε εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το 2027 από τον προηγούμενο στόχο του 2030.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, ο Al-Mazrouei δήλωσε νωρίτερα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια του Ατλαντικού Συμβουλίου ότι ο κόσμος θα χρειαστεί φυσικό αέριο για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι απαιτούνται περισσότερες επενδύσεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εφοδιασμού και οι προσιτές τιμές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News