Business & Finance Τρίτη 27/12/2022, 08:47
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιο ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης από τη νέα χρονιά 

Πιο ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης από τη νέα χρονιά 

Μόλις λίγες ημέρες απομένουν για όσους καταναλωτές δεν έχουν σπεύσει ακόμη να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς από την αλλαγή της χρονιάς μειώνεται η κρατική επιδότηση στην αντλία κατά 10 λεπτά, ενώ η τιμή του μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο αν δεν συνεχιστεί η παράλληλη επιδότηση από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας.  

Σήμερα και μέχρι το τέλος της χρονιάς η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο. Όμως, από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η επιδότηση θα μειωθεί κατά 10 λεπτά στα 0,15 ευρώ ανά λίτρο.

Η μέση τιμή πώλησης στο σύνολο της χώρας μέχρι τα Χριστούγεννα διαμορφωνόταν στα 1,128 ευρώ ανά λίτρο, συμπεριλαμβανομένης και της έκπτωσης των 7,5 λεπτών που δίνουν οι εταιρείες εμπορίας. Έτσι, χωρίς τις όποιες ανακατατάξεις που μπορεί να προκύψουν από τις διεθνείς αγορές η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από 1η Ιανουαρίου θα ανέβει τουλάχιστον κατά 0,10 λεπτά.

Παράλληλα, όμως, συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης έως τις 13 Ιανουαρίου μετά την τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 1.170.000 και ήδη έχουν μοιραστεί επιδόματα συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ. Η επόμενη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

«Δεύτερη ευκαιρία» για το επίδομα θέρμανσης – Ποιοι θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους

Πόσο θα μας κοστίσει ενεργειακά ο φετινός χειμώνας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News