ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ευρωπαϊκή Κάρτα»: Προνόμια και εκπτώσεις για νέους – Οι δικαιούχοι

«Ευρωπαϊκή Κάρτα»: Προνόμια και εκπτώσεις για νέους – Οι δικαιούχοι

Μέσω μια νέας κάρτας της ΔΥΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)  δίνονται νέα προνόμια για τους νέους. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Κάρτα που θα δοθεί σε περισσότερους από 116.000 νέους.

Τα προνόμια 

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων εξασφαλίζει εκπτώσεις σε νέους ηλικίας 13 – 30 ετών σε σειρά υπηρεσιών και προϊόντων, σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμός, πολιτισμός, διασκέδαση, εστίαση, αθλητισμός, υγεία, υπηρεσίες ομορφιάς,  μεταφορές, τηλεφωνία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης. 

Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και ισχύει για ένα χρόνο.

Οι δικαιούχοι 

Η ευρωπαϊκή θα χορηγείται δωρεάν για ένα χρόνο σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως και 30 ετών, στους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ και τους σπουδαστές έως 30 ετών στα 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://europeanyouthcard.gr/home/el/  ενώ η  κάρτα θα παραλαμβάνεται

α) σε 146 καταστήματα της Vodafone που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και

β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων​).

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Οι νέοι που θα γίνουν κάτοχοι της κάρτας  θα έχουν πρόσβαση σε μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν το δίκτυο συνεργατών του προγράμματος. 

1) Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές (όπως  η Minoan Lines, η ANEK Lines, η Superfast Ferries, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%). 

2) Εκπαίδευση: προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένωνγλωσσών, μαθήματα χορού (ενδεικτικά αναφέρονται τα ΚΕΚ δημοσίων Πανεπιστημίων όπως του ΕΚΠΑ, του ΟΠΑ, του ΠΑΠΕΙ, του ΠΑΜΑΚ με εκπτώσεις έως 30% επί των προσφερόμενων προγραμμάτων .

3) Τουρισμός: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων όπως το Hotel Anesis στην Κοζάνη, το Elia Ermou στην Αθήνα, το Kallichoronm στην Αστυπάλαια, το Apollo Resort Art Hotel στην Μεσσηνία, το Camping Νέα Μάκρη στην Αττική, με εκπτώσεις που φτάνουνμέχρι το 15%.

4) Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες  όπως οι κινηματογράφοι Odeon, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Μπενάκη, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%. 

5) Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων όπως τα πολυκαταστήματα Factory Outlet, το κατάστημα e-Patini, το κατάστημα καλλυντικών Lovie Cosmetics με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%.

6) Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες όπως τα ζαχαροπλαστεία Τερκενλής, τα καταστήματα Pizza Fan, CrepaLand, Starbucks, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 25%.

7) Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί ‘όπως  το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Βιότυπος, το Διαιτολογικό Γραφείο Δασκαλάκης, το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Προσωπικής Εξέλιξης «Δροσοσταλίδα», με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 30%.

8) Αθλητισμός: γυμναστήρια, μαθήματα εκμάθησης σπορ, υπαίθρια σπορ όπως το Underground Fitness Center στην Θεσσαλονίκη, το Water City Water Park στην Κρήτη, το Salonica Tennis Club, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%.

9) Υπηρεσίες: τηλεφωνία, Internet, ασφάλειες, λογιστικά, εκτυπώσεις, επισκευές όπως η Vodafone, το site ekdromi.gr, η εταιρεία παροχής φοιτητικών υπηρεσιών Uniplaces, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%.

10) Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής όπως το Hair Salon Comi, το κομμωτήριο modshair, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%.

Διαβάστε επίσης: 

Τέσσερις δράσεις για φθηνή στέγη σε νέους

«Σπίτι μου»: 11 ερωτοαπαντήσεις για τις δράσεις στεγαστικής πολιτικής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News