Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 19:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περ. Αττικής: 1 εκατ. ευρώ για μελέτες κατασκευής σχολείων σε Μαρούσι, Ν. Ιωνία και Σπέτσες

Περ. Αττικής: 1 εκατ. ευρώ για μελέτες κατασκευής σχολείων σε Μαρούσι, Ν. Ιωνία και Σπέτσες

Ξεκινά η διαδικασία για την κατασκευή τεσσάρων νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στο Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τις Σπέτσες, μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν σήμερα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  Θ. Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των Δημάρχων Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου και Σπετσών Π. Λυράκη και των Αντιπεριφερειαρχών Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Πρόκειται για τις εξής μελέτες:

  • ωρίμανσης του 23ου νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 152.000€ περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Ιούλιο του 2021
  • ωρίμανσης του 1ου Λύκειο Σπετσών, προϋπολογισμού 435.000€ περίπου, η οποία εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2021
  • ωρίμανσης για το 12ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 142.000 περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και
  • για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 426.000 περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. €, οι οποίες έχουν ως δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Κατά την τελετή των υπογραφών τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ εξήραν την «εποικοδομητική και γόνιμη» συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη ενώ από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον κ. Πατούλη αλλά και στα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση κτηριακών υποδομών οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που καταγράφονται στην Αττική, σε επίπεδο σχολικών υποδομών.

Τη βούληση της διοίκησης να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και εξήρε τη συνεργασία με τα στελέχη της ΚΤΥΠ ΑΕ κάνοντας λόγο για μία αρμονική συμπόρευση, με απτά αποτελέσματα.

«Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά στο πρόσωπο του Προϊστάμενου κ. Δ. Δρόση, κινήθηκαν τάχιστα, έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις των τεσσάρων αυτών μελετών. Συγκεκριμένα πρέπει να τονίσουμε ότι μέσα σε αυτές τις μελέτες προβλέπονται και 2 νηπιαγωγεία, που είναι γνωστό ότι υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες λόγω της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης» τόνισε και πρόσθεσε «Το χρονοδιάγραμμα των επτά (7) μηνών που έχει τεθεί από τις κτιριακές υποδομές στις συμβάσεις των μελετών, είναι αρκετά πιεστικό και έχουμε την πεποίθηση ότι με τη συνδρομή των αναδόχων μελετητών θα τηρηθεί, έτσι ώστε τα αντίστοιχα έργα να μπορέσουν να ενταχθούν άμεσα στο νέο Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, το οποίο εγκρίθηκε τέλη Αυγούστου του 2022.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με τους ίδιους και με γρηγορότερους ρυθμούς στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, έτσι ώστε η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευσης».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  Θ. Γιάνναρης αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας για την εξαιρετική συνεργασία, επισήμανε πως οι μελέτες αφορούν στην κατασκευή τεσσάρων νέων, σύγχρονων, βιοκλιματικών σχολείων.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δεκάδες νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική.

Για εμάς, την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., μέγιστη στρατηγική επιλογή είναι η αναβάθμιση των υποδομών παιδείας. Με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού μας κ. Κώστα Καραμανλή και με το έμπειρο προσωπικό μας, κατασκευάζουμε νέα σχολεία σε όλη τη χώρα συμβάλλοντας καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Τα παιδιά είναι πάντα έγνοια μας και προτεραιότητά μας», ανέφερε.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Με τη σειρά τους οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου και Σπετσών Π. Λυράκης ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη αλλά και τα στελέχη της ΚΤΥΠ για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σχολικών υποδομών, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη νηπιαγωγείων, λόγω των νέων απαιτήσεων που απορρέουν από το θεσμό της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Στο ίδιο πλαίσιο οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την προτεραιότητα που δίνει στην κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News