Business & Finance Πέμπτη 20/10/2022, 13:27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Νοέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα δοθούν προκαταβολές

Επίδομα θέρμανσης: Νοέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα δοθούν προκαταβολές

Μέσα στον Νοέμβριο θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, με την πρώτη πληρωμή να γίνεται στο τέλος Δεκεμβρίου, τη δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου και την τρίτη δόση στο τέλος Απριλίου.

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», είπε ο υπουργός μιλώντας στον Ant1.

Πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς όπως είπε, η τιμή είναι λίγο αυξημένη σε σχέση με πέρυσι –χωρίς να έχει υπολογιστεί το επίδομα θέρμανσης- αλλά δεν είναι πανάκριβη.

Συνολικά, θα έχουν δοθεί 150 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης μέχρι το τέλος του έτους και άλλα τόσα για την επιδότηση του πετρελαίου, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Σχετικά με την επαναφορά της επιδότησης των 15 λεπτών του ευρώ στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, στην αντλία των βενζινάδικων, που σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ επίκειται να υιοθετηθεί εκ νέου από την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο με μια σειρά από μέτρα. Αξιολογήσαμε τις προτεραιότητες. Θα αξιολογηθεί εάν μελλοντικά θα επανέλθει το μέτρο της επιδότησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι προσφορές τόνωσαν τη ζήτηση

Τι θα αλλάξει με τις επιδοτήσεις φυσικού αερίου, ρεύματος και πετρελαίου τον Νοέμβριο

Επίδομα θέρμανσης: Στα 1.600 ευρώ το «ταβάνι» – Τι αλλάζει φέτος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News