ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Τι θα πει η S&P την Παρασκευή για την Ελλάδα

JP Morgan: Τι θα πει η S&P την Παρασκευή για την Ελλάδα

Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή review της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από την S&P θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς, μαζί με την ανακοίνωση των αντίστοιχων αποφάσεων του οίκου για την Ιταλία, εκτιμά η JP Morgan.

Η S&P, όπως και η DBRS, δίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αξιολογήσεις που απέχουν μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒ+ και ΒΒ high αντίστοιχα), την ώρα που η αξιολόγηση της Fitch απέχει δύο σκαλοπάτια (BB με θετικές προοπτικές) και της Moody’s τρία (Ba3 με σταθερές προοπτικές). Όμως η JP Morgan δεν περιμένει ότι αυτό θα αλλάξει την Παρασκευή.

«Με δεδομένο ότι η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα μόλις τον Απρίλιο του 2022 όπως και λαμβάνοντας υπόψη την ευρύτερη μακροοικονομική αβεβαιότητα στην περιοχή, βλέπουμε χαμηλές πιθανότητες μιας αναβάθμισης, για δεύτερο κατά σειρά review από την S&P για την Ελλάδα», εξηγούν οι αναλυτές της JP Morgan.

Σημειώνεται ότι με τις ανακοινώσεις της S&P την Παρασκευή ολοκληρώνονται τα προγραμματισμένα reviews της ελληνικής αξιολόγησης από τους οίκους, για το 2022.

Παρόλα αυτά, η JP Morgan προβλέπει ότι το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund θα συρρικνωθεί τους επόμενους μήνες, πέφτοντας από τα τρέχοντα επίπεδα των 254 μονάδων βάσης στις 225 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2022, στις 200 μονάδες βάσης τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2023 και στις 190 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο του 2023.

Διαβάστε επίσης: 

Moody’s: Η ενεργειακή κρίση θα φέρει κοινωνικές εντάσεις – Ποιες χώρες κινδυνεύουν, η θέση της Ελλάδας

DZ Bank: Ανάπτυξη 7% φέτος αλλά ύφεση το 2023 στην Ελλάδα

ING: Ανάπτυξη 5,5% φέτος στην Ελλάδα – Μικρή ύφεση το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News