Business & Finance Πέμπτη 13/10/2022, 10:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πρεμιέρα» με 1,45 ευρώ ανά λίτρο αναμένεται για το πετρέλαιο θέρμανσης 

«Πρεμιέρα» με 1,45 ευρώ ανά λίτρο αναμένεται για το πετρέλαιο θέρμανσης 

Με τιμή που θα κυμαίνεται στα 1,42 με 1,45 ευρώ ανά λίτρο, μετά την επιδότηση των 0,25 ευρώ ανά λίτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αναμένεται να ξεκινήσει αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν πως η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες διάθεσης θα είναι υποτονική. 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής, λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των σχετικά ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.  Εξάλλου, τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά. Μόλις πριν τρεις ημέρες τα δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου οδηγούσαν σε εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής στο 1,55 ευρω ανά λίτρο.

Στο μεταξύ, η τιμή του φυσικού αερίου για οικιακή κατανάλωση διαμορφώνεται για τον Οκτώβριο στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα, σύμφωνα με πηγές της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η τιμή αυτή περιλαμβάνει τους φόρους καθώς και την επιδότηση που έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΠΑ, η οποία φτάνει στα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News