Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 21:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΚΑ: Άμεσες ενέργειες για εξοικονόμηση ενέργειας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ έθεσε ως πρώτο στόχο να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019

ΟΑΚΑ: Άμεσες ενέργειες για εξοικονόμηση ενέργειας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα

Η ενεργειακή κρίση πλήττει και τον αθλητισμό. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» έγινε το πρώτο αθλητικό συγκρότημα της χώρας που προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμα. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ έθεσε ως πρώτο στόχο να μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, τουλάχιστον κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 

Μετά την πανδημία, ο αθλητισμός έρχεται σιγά σιγά αντιμέτωπος και με την ενεργειακή κρίση. Κολυμβητήρια, παγοδρόμια, στάδια, γήπεδα κλπ. χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν και με τις τιμές να έχουν εκτοξευτεί πολλά θα κινδυνέψουν με «λουκέτο». Δεν είναι τυχαίο ότι σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης οι αγώνες διεξάγονται μεσημέρι. Η διοίκηση του ΟΑΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε μία σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων να βρίσκονται σε εξέλιξη εκπονήθηκε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας που έχει ως στόχο να μειωθεί η κατανάλωση καθώς το κόστος, μετά την αλματώδη αύξηση των τιμών, θα είναι υψηλό.

ΟΑΚΑ: Άμεσες ενέργειες για εξοικονόμηση ενέργειας στο Ολυμπιακό Συγκρότημα-1

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δράσεις μεγάλης κλίμακας που αφορούν κεντρικά τον Οργανισμό αλλά και πρωτοβουλίες προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η αθλητική κοινότητα ως προς αυτό το θέμα. Με επίκεντρο τον ανθρώπινο παράγοντα και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, την μικρή κοινωνία που εργάζεται και δραστηριοποιείται καθημερινά στο ΟΑΚΑ ελήφθησαν μία σειρά από αποφάσεις ώστε να υπάρξει μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Στο πλαίσιο των άμεσων πρωτοβουλιών είναι η προτροπή προς τους υπαλλήλους για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με συνετή χρήση κλιματιστικών, ενεργοβόρων συσκευών κ.λ.π. Παράλληλα, ήδη, γίνονται ενέργειες για την επιλογή συσκευών με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας led και την αλλαγή παλαιών κλιματιστικών με νέας τεχνολογίας inverter.

Η «ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού» συμπλήρωσε εφέτος τα 40 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και στην κοινωνία και με το σύνθημα «ΟΑΚΑ κάτι αλλάζει» έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το Συγκρότημα. Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της κεντρικής σουίτας του Σταδίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News