Business & Finance Δευτέρα 28/12/2020, 08:40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα πάμε σε γενικευμένου τύπου ρυθμίσεις

Θ. Σκυλακάκης: Δεν θα πάμε σε γενικευμένου τύπου ρυθμίσεις

Για την επόμενη ημέρα εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την πανδημική κρίση αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι θα υιοθετηθεί διαφορετικός συνδυασμός μέτρων όταν θα βγαίνουμε από την πανδημία. «Θα επικεντρωθούμε στις επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν. Παράλληλα, θα δώσουμε έμφαση και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να αναπληρωθούν όσες χάθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης», υπογράμμισε.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε σε μέτρα άμεσης ενίσχυσης, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και να διασφαλισθεί η επιβίωση των επιχειρήσεων. Το κρίσιμο στοίχημα είναι τα εργαλεία εξατομίκευσης, ώστε να βοηθήσουμε με πεπερασμένους πόρους -ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα ζει με δανεικά, υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης- που θα αξιοποιηθούν πολύ προσεκτικά.

Δεν πρόκειται να πάμε σε γενικευμένου τύπου ρυθμίσεις οφειλών. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα κομμάτι των επιχειρήσεων που παρουσίασαν κέρδη, εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων φόρων, απάντησε ότι «σκοπός μας δεν είναι να επιβάλουμε νέους φόρους. Προχωράμε και αξιοποιούμε με σύνεση τους διαθέσιμους πόρους, χωρίς να ρίχνουμε χρήματα από το ελικόπτερο, ώστε να μην χρειασθεί να επιβάλουμε πρόσθετους φόρους».

Tέλος, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι από αυτή την κρίση κατέστη σαφές ότι «είμαστε καλύτερα σε ό,τι αφορά την εικόνα μας στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News