Business & Finance Πέμπτη 8/09/2022, 21:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκογιάννης από Θεσσαλονίκη: «Καταιγίδα» επενδύσεων στην ενέργεια

Φραγκογιάννης από Θεσσαλονίκη: «Καταιγίδα» επενδύσεων στην ενέργεια

Τη δυναμική των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των επιλογών και των συστηματικών προσπαθειών της κυβέρνησης κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ανέδειξε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η PWC με θέμα: Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την Ελλάδα.

Κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνο- Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της PWC Ελλάδας Κυριάκο Ανδρέου, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι παρά το ασταθές και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προδιαγράφονται θετικές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ειδικά όσον αφορά τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ο κ. Φραγκογιάννης εξέφρασε ικανοποίηση για το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι ενώ το 2021, οι καθαρές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις κατέγραψαν την υψηλότερη επίδοση της τελευταίας εικοσαετίας, φτάνοντας τα 4,8 δισ. ευρώ, το πρώτο εξάμηνο του 2022, ανέρχονται ήδη στα 4,3 δισ. ευρώ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ικανοποίηση και για την διαφοροποίηση που καταγράφεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επενδύσεων, οι οποίες κατευθύνονται πλέον σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία και η φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ Φραγκογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και δη των ΑΠΕ. Μίλησε μάλιστα για «καταιγίδα» επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι μέσα από τις επενδύσεις αυτές, η Ελλάδα ωφελείται πολλαπλά καθώς θωρακίζει την ενεργειακή της ασφάλεια και εδραιώνει τη θέση της ως περιφεριακός ενεργειακός κόμβος.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News