Business & Finance Σάββατο 3/09/2022, 13:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Τρεις μόνιμες αυξήσεις ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης

Συντάξεις: Τρεις μόνιμες αυξήσεις ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης

Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μετά από 12 χρόνια «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις από 1-1-2023, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το ποσοστό της αύξησης καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με τους δύο δείκτες να προστίθενται και στη συνέχεια να διαιρούνται δια δύο.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει σημαντικές αυξήσεις, ενώ για ένα μέρος των συνταξιούχων, οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την αυτόματη αύξηση συντάξεων για όσους συμπληρώνουν τριάντα χρόνια εργασίας, με τον κ. Χατζηδάκη να σημειώνει ότι είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».

Η τρίτη ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, από την οποία σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα ωφεληθούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News