Business & Finance Σάββατο 20/08/2022, 21:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Η Ρωσία προσπαθεί να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω της Τουρκίας

Ο υφυπ. Οικονομικών των ΗΠΑ είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ρωσικές οντότητες και πρόσωπα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να παρακάμψουν τις κυρώσεις

ΗΠΑ: Η Ρωσία προσπαθεί να παρακάμψει τις κυρώσεις μέσω της Τουρκίας

Ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Ουόλι Αντεγέμο είπε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Γιουνούς Ελιτάς ότι ρωσικές οντότητες και πρόσωπα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να παρακάμψουν τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την εφαρμογή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Ελιτάς υπογράμμισε τις βαθιές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Άγκυρας τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία, όμως διαβεβαίωσε τον Αντεγέμο ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν οι κυρώσεις.

«Ο Ελιτάς επιβεβαίωσε ότι η στάση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει όσον αφορά τις τρέχουσες διαδικασίες και τις κυρώσεις, αλλά δεν θα επιτρέψει την παραβίαση των κυρώσεων από οποιονδήποτε θεσμό ή πρόσωπο», πρόσθεσε το τουρκικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News