Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 12:20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Πάνω από 200 εκατ. ευρώ δόθηκαν για τα ενεργειακά τον Αύγουστο

Σκυλακάκης: Πάνω από 200 εκατ. ευρώ δόθηκαν για τα ενεργειακά τον Αύγουστο

Το μόνο οικονομικό μέτρο που έχει κλειδώσει είναι ότι θα συνεχίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς αυτό είναι και η μεγάλη αβεβαιότητα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός σημείωσε πως όσο αυξάνεται το ρωσικό φυσικό αέριο, θα πρέπει η κυβέρνηση να δίνει χρήματα για να μην το δουν τις αυξήσεις αυτές και οι καταναλωτές. Επίσης δήλωσε πως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου μόνο δόθηκαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τα ενεργειακά. 

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι δεκαπλάσιες από ότι ήταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφήνει περιθώριο για μόνιμο προγραμματισμό. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρέπει να είναι κάποιος «μάντης Κάλχας» για να προβλέψει τις τιμές του φυσικού αερίου.

Υπογράμμισε ακόμα ότι το φυσικό αέριο αποτελεί ένα μέρος του υβριδικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ευρώπης παράλληλα με αυτόν στην Ουκρανία. 

Αναφερόμενος στα χθεσινά στοιχεία του προϋπολογισμού τόνισε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η υπέρβαση εσόδων όσο φαίνεται καθώς συμπεριλαμβάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και η επιστρεπτέα προκαταβολή. 

Σημείωσε πάντως ότι σημειώνεται πολλή καλή απόδοση της οικονομίας που αντανακλάται και στα έσοδα, εφόσον υπάρχουν και μειωμένοι φόροι.

Ο κ Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι το κλειδί για να συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας είναι να μην ανατραπεί από πολιτική αστάθεια.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News