Business & Finance Τετάρτη 27/07/2022, 18:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Χτίζουμε στρατηγική σχέση με τη Σαουδ. Αραβία

Γεωργιάδης: Χτίζουμε στρατηγική σχέση με τη Σαουδ. Αραβία

«Η Ελλάδα με τη στρατηγική σχέση που «χτίζει» με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τις επενδύσεις που φέρνει από τον αραβικό κόσμο γυρίζει σελίδα», υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στο υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud στην Ελλάδα και της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Α. Γεωργιάδης ανέδειξε τις λαμπρές προοπτικές που, όπως επεσήμανε, «ανοίγει για τις διμερείς σχέσεις η επίσκεψη του Πρίγκιπα Διαδόχου του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» και καλωσόρισε στην Αθήνα, για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών, τον ομόλογό του Υπουργό Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Khalid bin Abdulaziz Al-Falih.

«Η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων από τις Κυβερνήσεις και η άριστη συνεργασία μας τόσο με τον Υπουργό Khalid bin Abdulaziz Al-Falih όσο και με το σύνολο της Κυβέρνησης του Βασιλείου άνοιξε τον δρόμο για τις πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί αυτό το διάστημα -16 συνολικά συμφωνίες υπογράφηκαν μόνο σήμερα μεταξύ δυναμικών επιχειρήσεων των δύο χωρών – και τις πολύ περισσότερες που ακολουθούν καθώς το ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία όσο και από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ μεγάλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και στη στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της ενέργειας σημειώνοντας ότι «προσφέρει στην Ελλάδα φθηνή πράσινη ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία καθιστώντας την διακριτό πόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

Στο πλαίσιο του φόρουμ, παρουσία των αρμόδιων για τις Επενδύσεις Υπουργών των δύο χωρών, κ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Khalid bin Abdulaziz Al-Falih υπογράφηκαν σήμερα 16 επιχειρηματικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρηματικών ομίλων και εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς, συμφωνίες υπέγραψαν οι εταιρείες/όμιλοι: Aegean, Mytilineos S.A., Dynacom Tankers Management Ltd, Sea Traders S.A.,  Hellenic Environmental Center S.A., Τheon Sensors S.A, RAYCAP, Greek Energy & Infrastructure Investment Corporation (GrEC Fund), Holroyd Holdings Ltd, Southpoint Maritime S.A. , Chr. Stamatiou & Sons S.A. , Highway Special Construction Systems S.A., Corinth Pipeworks Pipe Industry S.A.

Χθες, στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε διακρατικές συμφωνίες στους τομείς των αρμοδιοτήτων του.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News