Business & Finance Τρίτη 26/07/2022, 09:20
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης: «Καταθέσαμε, με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, στη Βουλή το πιο δύσκολό μας σχέδιο. Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνος. Όλες οι θέσεις εργασίας διασφαλισμένες και άλλες 1400 προσλήψεις την πρώτη τριετία. Προχωρούμε γερά».

 

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο εξουσιοδοτεί τον υπουργό Ανάπτυξης να λειτουργεί ως εκπρόσωπος συνολικά του Δημοσίου που είναι και ο μεγαλύτερος πιστωτής των Ναυπηγείων. Η μερίδα του Λέοντος των περίπου 440 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι τα χρέη της εταιρείας αφορά οφειλές σε Εφορία, ΕΦΚΑ και το Πολεμικό Ναυτικό. 

Ακόμη, στο νομοσχέδιο καθορίζονται σε γενικές γραμμές οι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αποπληρωμή των χρεών σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ και Πολεμικό Ναυτικό σε περίοδο 25 ετών με παράλληλη διαγραφή των τόκων και των προσαυξήσεων. Προβλέπεται η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας» σε δύο εταιρείες του ομίλου ONEX, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό η μια εταιρεία θα αναλάβει το «αμυντικό» και η άλλη το «πολιτικό» σκέλος των Ναυπηγείων. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News