Business & Finance Δευτέρα 25/07/2022, 07:33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες επιδοτήσεις στα καύσιμα 

Fuel Pass 2: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες επιδοτήσεις στα καύσιμα 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για την επιδότηση καυσίμων, η οποία θα είναι διευρυμένη σε σύγκριση με το πρώτο Fuel Pass, ενώ οι αγρότες θα λάβουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) καυσίμων.

Ειδικότερα, δικαιούχοι του Fuel Pass 2 θα είναι 3,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, με οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.  

Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ, με ένα παιδί τα 36.000 ευρώ, με δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, με τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ οι εκταμιεύσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές Αυγούστου και αφορούν το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται bonus 15 ευρώ στην επιδότηση για όσους επιλέξουν τη χρήσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από το κινητό τους. 

Τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος ως εξής:
80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό.

  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε νησιωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες

Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει και η νέα πλατφόρμα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προκειμένου να τους επιστραφεί ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου του α΄εξαμήνου του 2022.  Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση την αξία των αγορών τους α΄ εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News