ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Underweight για την περιφέρεια – Τι λέει για την Ελλάδα

JP Morgan: Underweight για την περιφέρεια – Τι λέει για την Ελλάδα

Underweight θέσεις στα ομόλογα της περιφέρειας συστήνει στους πελάτες της η JP Morgan, καθώς πιστεύει ότι η αγορά θα συνεχίσει να δοκιμάζει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέχρι να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του νέου εργαλείου κατά του κατακερματισμού της Ευρωζώνης.

Διαπιστώνοντας ότι υπάρχει διχογνωμία μέσα στους κόλπους της ΕΚΤ για το νέο εργαλείο, οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι χρειάζονται σκληρές διαπραγματεύσεις για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός σε μερικές από τις κρίσιμες λεπτομέρειες.

Έτσι, η JP Morgan θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τελικά το εργαλείο, αλλά δεν θα το κάνει προληπτικά. «Θα χρειαστεί να πιεστεί από την αγορά για να προχωρήσει στις ανακοινώσεις για το εργαλείο κατά του κατακερματισμού», σημειώνει.

Την  ίδια στιγμή, οι αναλυτές τονίζουν ότι η απουσία σαφήνειας γύρω από τις επανεπενδύσεις του PEPP μειώνει την αποτελεσματικότητα αυτού του εργαλείου. Καθώς δεν είναι σαφές εάν η ΕΚΤ σκοπεύει να επανεπενδύσει εμπροσθοβαρώς τα ομόλογα που θα λήξουν μελλοντικά, η JP Morgan τονίζει ότι οι αποπληρωμές ομολόγων του PEPP και του APP μειώνονται σημαντικά το καλοκαίρι, άρα η ευελιξία στις επανεπενδύσεις του PEPP δίνει στην ΕΚΤ μόνο περιορισμένη δύναμη πυρός.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα, η JP Morgan χαρακτηρίζει αρκετά ακριβό το 10ετές, με αφορμή και την επανέκδοση του τίτλου τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: 

Fitch: Βλέπει ανάπτυξη 3,5% φέτος – Γιατί δεν ανησυχεί για το χρέος

DBRS: Ανάπτυξη 3,9% φέτος στην Ελλάδα – Δεν βλέπει σοβαρή ύφεση παγκοσμίως

BofA: Ο τουρισμός σώζει την Ευρώπη από την ύφεση – Πάνω από το 2019 η Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News