Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 20:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καλαφάτης: Έργα ύψους 40 εκατ.ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά από το Ταμείο Ανάκαμψης

Στ. Καλαφάτης: Έργα ύψους 40 εκατ.ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά από το Ταμείο Ανάκαμψης

«’Εργα ιδιαίτερης σημασίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» χαρακτήρισε τα έργα ύψους 29,6 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και των 9 εκ. ευρώ του Δήμου Καλαμαριάς ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας- Θράκης) κ Στ. Καλαφάτης.

«Προτεραιότητά μας είναι η καθημερινότητα των πολιτών. Για το λόγο αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε έργα μικρής κλίμακας, που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των αστικών κέντρων. Αξιοποιούμε, με τον καλύτερο τρόπο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι στην κυβέρνηση στεκόμαστε δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στηρίζουμε τις προσπάθειες για πόλεις σύγχρονες, πιο πράσινες, πιο φιλικές στον πολίτη», τόνισε ο κ Καλαφάτης με αφορμή την αποδοχή προτάσεων έργων – παρεμβάσεων στο αστικό περιβάλλον των δύο δήμων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικά για το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε δεκτή την πρόταση με προτεινόμενο ποσό χρηματοδότησης 29.679.967,00 ευρώ, για την ανάπλαση οδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η επιλογή των οποίων έχει προκύψει κατόπιν συμμετοχικού σχεδιασμού από τις δημοτικές ενότητες, περιλαμβάνοντας εμβληματικές οδούς της πόλης (π.χ. Εγνατία). Συνοδεύεται από την εγκατάσταση “έξυπνων” συστημάτων και την υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων. Με την ολοκλήρωσή του, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών, όχι μόνο σε δημοτικό αλλά και σε ευρύτερο γεωγραφικό επίπεδο.

Μεταξύ των υποέργων συμπεριλαμβάνονται στους δύο δήμους «Λύσεις καινοτομίας για παρεμβάσεις αστικής αναζωογόνησης με σκοπό την οικονομική ανασυγκρότηση τοπικών εμπορικών οδών» σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης και «Λύσεις καινοτομίας για την ανάδειξη των πράσινων διαδρομών» του Δήμου Καλαμαριάς.

 

Διαβάστε επίσης:

Σε λειτουργία το Telekom IT hub – 500 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

ΕΡΓΟΣΕ: Προχωρούν τρία νέα έργα 1,7 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News