Business & Finance Τρίτη 5/07/2022, 21:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους, όπως ΔΕΚΟ

Υπ. Εργασίας: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους, όπως ΔΕΚΟ

Την ικανοποίησή της για την έναρξη εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας εξέφρασε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ‘Αννα Στρατινάκη.

Η κα Στρατινάκη δήλωσε ότι, για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος χρειάστηκε ιδιαίτερη προετοιμασία σε επιχειρησιακό, πληροφοριακό και κανονιστικό πλαίσιο και υπογράμμισε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι οι ΔΕΚΟ, οι εταιρείες security, η βιομηχανία και, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2023, θα έχει επεκταθεί και στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha Radio, τόνισε ότι το Σ.ΕΠ.Ε γίνεται ανεξάρτητη αρχή, θα ισχυροποιηθεί και θα επεμβαίνει άμεσα και στοχευμένα και συμπλήρωσε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που αποτελεί ένα βασικό εργαλείο απόδειξης και τεκμηρίωσης της προσέλευσης και της αποχώρησης του εργαζομένου από τον χώρο εργασίας, έρχεται να συνδυαστεί με τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Μεταξύ άλλων, η κα Στρατινάκη σημείωσε ότι, στην παρούσα φάση γίνεται μια σημαντική προσπάθεια, ώστε να παρακολουθείται η τήρηση του ωραρίου και για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως. «’Αρα, να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα της αποσύνδεσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News