Business & Finance Σάββατο 25/06/2022, 22:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Υλοποιούμε πρόγραμμα 170 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της Λέσβου – Τα τρία βασικά έργα

«Σε αυτό το πλαίσιο, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιούμε ένα πρόγραμμα έργων συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε και παρουσίασε τα τρία βασικά έργα αυτού του προγράμματος. 

Καραμανλής: Υλοποιούμε πρόγραμμα 170 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της Λέσβου – Τα τρία βασικά έργα

«Η Λέσβος γυρίζει επιτέλους σελίδα. Με νέες υποδομές, αφήνει οριστικά πίσω της την αποεπένδυση, την υποβάθμιση, τις Μόριες και την απογοήτευση», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα – Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Λέσβου». 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα το νησί της Λέσβου, τόσο με πρωτοβουλίες άμεσης ανακούφισης, όσο και με μια δέσμη μέτρων που θέτουν τις βάσεις για τη συνολική αναβάθμιση των προοπτικών του νησιού. 

«Σε αυτό το πλαίσιο, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιούμε ένα πρόγραμμα έργων συνολικού προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε και παρουσίασε τα τρία βασικά έργα αυτού του προγράμματος. 

Το νέο λιμάνι στο Σίγρι 

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η διοικητική παράδοση του λιμένα για επιβατική χρήση και ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα δρομολόγια. Έκανε λόγο για ένα γεγονός καθοριστικής σημασίας για το νησί, καθώς: Η Δυτική Λέσβος βγαίνει οριστικά από την απομόνωση, αναβαθμίζεται συνολικά η ακτοπλοϊκή κίνηση προς το νησί. Θα εξυπηρετείται η μελλοντική σύνδεση του Σιγρίου με τη Ραφήνα. Ο νέος λιμένας θα εξυπηρετεί πλέον και εμπορικά δρομολόγια. Και το σύνολο του έργου μαζί με το αλιευτικό καταφύγιο που θα παραδοθεί το Σεπτέμβριο, εξασφαλίζει περισσότερες θέσεις πρόσδεσης αλιευτικών σκαφών αλλά και σκαφών αναψυχής. 

Οδική σύνδεση του Λιμένα Σιγρίου με την Καλλονή 

Η πρόοδος του έργου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια νωρίτερα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στο 70%. 

«Υπολογίζουμε ότι ως το τέλος της χρονιάς θα παραδοθεί σε κυκλοφορία στο σύνολό του», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας ότι αυτός ο οδικός άξονας θα βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία σε πολλούς οικισμούς. 

Υδροδότηση της Μυτιλήνης, της Καλλονής και εννέα ακόμα οικισμών (Ευεργετούλα, Γέρα, Λουτρόπολη, Αγία Παρασκευή, Μανταμάδος, Πολυχνίτος, Πέτρας και Μήθυμνα) 

Όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, πρόκειται για την κατασκευή των υποδομών αποθήκευσης, επεξεργασίας και μεταφοράς νερού από το φράγμα Τσικνιά. 

«Με προϋπολογισμό 104 εκατομμύρια ευρώ και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα το δημοπρατήσουμε εντός του καλοκαιριού», ανακοίνωσε.

«Με τα έργα αυτά η Λέσβος γυρίζει επιτέλους σελίδα. Με αυτές τις υποδομές, η Λέσβος αφήνει οριστικά πίσω της την αποεπένδυση, την υποβάθμιση, τις “Μόριες” και την απογοήτευση», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News