Business & Finance Πέμπτη 23/06/2022, 08:35
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας

Άλμα 19 θέσεων εμφάνισε η Αθήνα στη λίστα του Economist Intelligence Unit με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2022. Η ελληνική πρωτεύουσα είναι μεταξύ των πόλεων που βελτίωσαν περισσότερο τις επιδόσεις τους, ωστόσο βρίσκεται στην 73η θέση της λίστας, δηλαδή στη χαμηλότερη ανάμεσα στις πόλεις της Δυτικής Ευρώπης. 

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας-1

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Economist, η Βιέννη ανέκτησε τη θέση της καλύτερης πόλης για να ζεις το 2022. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είχε υποχωρήσει στην 12η θέση πέρυσι, με το κλείσιμο των μουσείων και των εστιατορίων της. Όμως φέτος, με την άρση των lockdowns επέστρεψε στην κορυφή της λίστας, όπου είχε βρεθεί το 2018 και το 2019. 

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας-2

«Η σταθερότητα και οι καλές υποδομές είναι η βασική γοητεία της πόλης για τους κατοίκους της, κάτι που ενισχύεται από την καλή υγειονομική περίθαλψη και τις ευκαιρίες για πολιτισμό και αναψυχή», σημειώνουν οι συντάκτες της έρευνας. 

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας-3

Το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, που είχε την πρωτιά πέρυσι, κατρακύλησε στην 34η θέση, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας-4

Το top 10 των καλύτερων πόλεων του κόσμου για να ζεις έχει έντονο το ευρωπαϊκό στοιχείο, με την Κοπεγχάγη στη δεύτερη θέση. Γενικά, πόλεις μεσαίου μεγέθους από τις πλουσιότερες χώρες τείνουν να εμφανίζονται σε υψηλές θέσεις. 

Η χειρότερη πόλη του κόσμου παραμένει η Δαμασκός της Συρίας, με την Τρίπολη της Λιβύης, το Λάγος της Νιγηρίας και το Αλγέρι της Αλγερίας να βρίσκονται επίσης στον πάτο της κατάταξης. 

Η καλύτερη πόλη να ζεις, η χειρότερη και η μεγάλη μεταβολή της Αθήνας-5

Ο Economist δεν συμπεριέλαβε φέτος το Κίεβο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ οι ρωσικές πόλεις της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης υποχώρησαν, λόγω της «λογοκρισίας» και των επιπτώσεων από τις κυρώσεις της Δύσης. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Hot spot του πλούτου η Ελλάδα: Έρχονται φέτος 1.200 εκατομμυριούχοι μετανάστες

Κανείς δεν έχει ανοσία στον πληθωρισμό: Οι 20 ακριβότερες πόλεις για πλουσίους

Expats: Πώς και γιατί η Αθήνα βρέθηκε δεύτερη ανάμεσα στα καλύτερα μέρη να ζεις 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News