Business & Finance Παρασκευή 10/06/2022, 18:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Με το νέο ΕΣΠΑ στοχεύουμε σε πράσινη ανάπτυξη και ψηφιακό μετασχηματισμό

Τσακίρης: Με το νέο ΕΣΠΑ στοχεύουμε σε πράσινη ανάπτυξη και ψηφιακό μετασχηματισμό

Την επιτυχή έγκριση των επιχειρηματικών προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Ο κ. Τσακίρης από το βήμα του Regional Growth Conference 2022 σημείωσε πως το νέο ΕΣΠΑ διακατέχεται από μια διαφορετική επενδυτική λογική σε σχέση με το παρελθόν και επικεντρώνεται σε επενδυτικές προοπτικές πράσινης ανάπτυξης και ψηφιακού μετασχηματισμού. Σε αυτήν την κατεύθυνση σημαντικός είναι ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα διαθέσει σημαντικούς επενδυτικούς πόρους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσακίρης αναφέρθηκε στη συνεργασία με αραβικά κράτη για σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως οι τομείς της τεχνολογίας  και της αγροδιατροφής αποτελούν ιδιαίτερα ελκυστικούς τόπους επενδύσεων.

Κλείνοντας, ο κ. Τσακίρης ανέφερε την ανταγωνιστικότητα, τη διαφάνεια και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ως εκείνα τα συστατικά στοιχεία που συγκροτούν την καλή επιχειρηματικότητα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News