Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 21:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραγιάννης: Έχουν δημοπρατηθεί έργα άνω των 8 δισ. ευρώ – Έχουμε δώσει 30 εκατ. για οδική ασφάλεια

Καραγιάννης: Έχουν δημοπρατηθεί έργα άνω των 8 δισ. ευρώ – Έχουμε δώσει 30 εκατ. για οδική ασφάλεια

«Βρισκόμαστε σε περίοδο άνθησης του χώρου» είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αναφερόμενος στα έργα που σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Μιλώντας στο Regional Growth Conference ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα άνω των 8 δισ. ευρώ και υπογράμμισε ότι την επόμενη τριετία θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς σύγχρονες και επαρκείς υποδομές».

Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο έκανε ειδική αναφορά στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τα πρώτα 56 χλμ θα παραδοθούν σε λιγότερα από 3 χρόνια. Επίσης, αποκάλυψε πως έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ για την οδική ασφάλεια.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα μεγάλα έργα στην περιοχή όπως είναι ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πηλός-Μεθώνη, ο δρόμος Άκτιο-Αμβρακία και η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν σύντομα στους πολίτες. Για την οδική σύνδεση Λευκάδα- Άκτιο, είπε πως αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2023.

Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε πως το σιδηροδρομικό έργο Ρίο-λιμάνι Πάτρας θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και επεσήμανε πως από τις αρχές του Ιουλίου θα ξεκινήσει η κανονικότητα στη Διώρυγα της Κορίνθου. Ο υφυπουργός ζήτησε πολιτική συναίνεση για τα μεγάλα έργα, τα οποία, όπως είπε «δεν είναι επένδυση για τις επόμενες εκλογές, αλλά επένδυση για τις επόμενες γενιές».

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας από τη μεριά του είπε πως έχουν ήδη εγκατασταθεί τρία εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου και τόνισε πως γίνεται προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό κομμάτι μέσα στο 2024.

Ο Ροδιανός Αντωνακόπουλος είπε πως η Ιόνια Οδός στηρίζει στην πράξη την πράσινη ενέργεια, αφού σε όλο το μήκος της έχει εγκαταστήσει ηλεκτροφορτιστές και το 23% του στόλου της αποτελείται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Επίσης, είπε πως έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο Δημήτρης Κούτρας έδωσε έμφαση στο ότι οι επενδύσεις και τα έργα υποδομής συμβάλουν στην ανάπτυξη μιας περιοχής.

Τέλος, ο Μάριος Τσάκας αποκάλυψε πως σε λίγες μέρες ξεκινούν τα έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στον Πύργο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:

  • Γιώργος Καραγιάννης – Υφ. Υποδομών
  • Παναγιώτης Παπανικόλας – Πρόεδρος και Δ. σύμβουλος Ολυμπία Οδός
  • Ροδιανός Αντωνακόπουλος – Δ. Σύμβουλος Νέα Οδός και Κεντρική Οδός
  • Μάριος Τσάκας – Δ. Σύμβουλος ΔΕΔΑ

Τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος από το ypodomes.gr, Νίκος Καραγιάννης

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News