Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 21:07
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

RGC: Η συμβολή του ΕΣΠΑ στην ανάπτυξη της περιφέρειας – Επέκταση του τρένου και αναβάθμιση συγκοινωνιών

RGC: Η συμβολή του ΕΣΠΑ στην ανάπτυξη της περιφέρειας – Επέκταση του τρένου και αναβάθμιση συγκοινωνιών

«Η χώρα θα πρέπει να διπλασιάσει την ετήσια ικανότητα προγραμματισμού και υλοποίησης έργων φθάνοντας τα 10 δισ. ευρώ. Το ΕΣΠΑ αγκαλιάζει κάθε πτυχή και ενσωματώνει ποικίλες δράσεις, όπως για τα παιδιά, τη φτώχεια, την ισότητα των φύλων και τη φροντίδα υγείας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference.

Ταυτόχρονα, το στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι οι ψηφιακές δεξιότητες και οι πράσινες δραστηριότητες θέτοντας σε προτεραιότητα τον πολίτη, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης Ελένη Γιώτη.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς επιβεβαίωσε ότι προχωράνε τα μεγάλα έργα μεταφορών, όπως η διασύνδεση του τρένου μέχρι την πόλη των Πατρών και από την κάτω Αχαΐα μέχρι τον Πύργο, το έργο επέκτασης του Οδοντωτού στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας καθώς και χρηματοδότηση για αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών.  

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης: ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, η συντονίστρια Κύκλου Οικονομικής & Κοινωνικής Ανάλυσης, Ινστιτούτο «ΕΝΑ» Ευγενία Φωτονιάτα, ο Jean Monnet καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Information Society SA Σταύρος Ασθενίδης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News