Business & Finance Πέμπτη 9/06/2022, 19:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Ψηφιακή κάρτα εργασίας τον Ιούνιο του 2023 σε τουρισμό και εστίαση

Χατζηδάκης: Ψηφιακή κάρτα εργασίας τον Ιούνιο του 2023 σε τουρισμό και εστίαση

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, αλλά και σε εταιρίες σεκιούριτι και σε ασφαλιστικές εταιρείες θα ισχύει από τον Ιούνιο του 2023 σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο 10ο περιφερειακό συνέδριο RGC στην Πάτρα.

«Αποτελεί μέτρο επανάσταση» τόνισε ο υπουργός Εργασίας καθώς όπως ανάφερε θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα. Ανέφερε πως θα φέρει ξανά εργατική δικαιοσύνη καθώς θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας, οι υπερωρίες και θα είναι «ψηφιακά» αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα δεδομένα για δέκα χρόνια.

Τόνισε πως αναμένεται αύξηση των κύριων συντάξεων από το 2023 όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Δεν παρέλειψε να τονίσει τις αυξήσεις 7% που είδαν οι συνταξιούχοι με τον νόμο Βρούτση, τις αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους αλλά και τα βοηθήματα που δόθηκαν για χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις ανέφερε πως το 2021 υπήρχαν 150.000 εκκρεμείς συντάξεις ενώ τώρα υπολογίζονται αυτές σε 60.000. «Τώρα θα τρέξουμε λίγο να τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι για να πάρουν σειρά οι επικουρικές» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του στο συνέδριο RGC στην Πάτρα τόνισε πως για φέτος τουλάχιστον δεν φαίνεται να «ξεπαγώνουν» οι τριετίες καθώς, δεν αναμένεται να πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Μπέσκος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα προχωράει μπροστά και παράγει ανάπτυξη για όλους τους πολίτες

ΕΦΚΑ: Από 1η Ιουνίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις επικουρικής ασφάλισης ιδιωτών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News