Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 20:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αστυπάλαια: Μεγάλο ενδιαφέρον για υπηρεσίες ηλεκτρικής και έξυπνης μετακίνησης

Αστυπάλαια: Μεγάλο ενδιαφέρον για υπηρεσίες ηλεκτρικής και έξυπνης μετακίνησης

Υψηλό είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων της Αστυπάλαιας για υπηρεσίες ηλεκτρικής και έξυπνης μετακίνηση στην Αστυπάλαια σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας πρώτης έρευνας.

Σύμφωνα με αυτήν περισσότερο από το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι γενικά πρόθυμοι να στραφούν σε ηλεκτρικό όχημα, εάν υπάρχουν επιδοτήσεις αγοράς. Ενώ η φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών οχημάτων, υπάρχουν, ωστόσο, ανησυχίες σχετικά με το κόστος και την υποδομή φόρτισης. Η υπηρεσία επιμερισμού διαδρομών (ridesharing) και η κοινή χρήση οχημάτων θα μπορούσαν να αλλάξουν σημαντικά τη συμπεριφορά κινητικότητας. Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων είπε ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το δικό τους όχημα και να στραφούν στη χρήση των νέων υπηρεσιών κινητικότητας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο η έρευνα διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι και συμμετείχαν συνολικά 221 άτομα. Η πλήρης πρώτη ενδιάμεση έκθεση θα δημοσιευθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ελλάδα) και το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (Σκωτία) παρακολουθούν και αξιολογούν το έργο επί διάστημα ετών.

Μέσα σε πέντε χρόνια, η Αστυπάλαια πρόκειται να μετατραπεί σε ένα νησί με μεγάλο βαθμό βιώσιμης κινητικότητας και ενέργειας, με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έξυπνες υπηρεσίες κινητικότητας και ένα πράσινο υβριδικό ενεργειακό σύστημα. Η Αστυπάλαια υποδέχεται περίπου 36.000 τουρίστες κάθε χρόνο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News