Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 17:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters για το ελληνικό σουβλάκι: 30% πιο ακριβό φέτος το καλοκαίρι 

Reuters για το ελληνικό σουβλάκι: 30% πιο ακριβό φέτος το καλοκαίρι 

Ακριβότερο κατά 30% είναι το σουβλάκι στην Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι διαπιστώνει ρεπορτάζ του Reuters για το πιο φημισμένο στο εξωτερικό γαστρονομικό προϊόν της χώρας μας. 

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η μέση τιμή για το σουβλάκι έχει αυξηθεί περισσότερο από τον ονομαστικό πληθωρισμό που βρίσκεται σε υψηλό 28 ετών ξεπερνώντας το 10% τον Απρίλιο. Το κλασικό ελληνικό γεύμα… τώρα κοστίζει 3,3 ευρώ στα σουβλατζίδικα της Αθήνας, μια σοκαριστική αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εστιατόρων και Ψητοπωλών η τιμή του χοιρινού έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, η τιμή του ηλιέλαιου που σε μεγάλο βαθμό εισάγεται από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί του ρεύματος κατά περισσότερο από 100%. 

«Λιγότεροι οι Έλληνες πελάτες»

«Το σουβλάκι, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται μια φθηνή απόλαυση διαθέσιμη στον οποιοδήποτε, έχει γίνει πλέον ένα προϊόν το οποίο κάποιος σκέφτεται δύο φορές πριν το αγοράσει», αναφέρει ακόμη το ρεπορτάζ του Reuters. Πάντως, για τους τουρίστες ακόμη και αυτή η ακριβότερη τιμή αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία, όπως φαίνεται από τη δήλωση ενός επισκέπτη της χώρας μας από τις ΗΠΑ στο Reuters: «Θα πλήρωνα και 10 ευρώ για αυτό το σουβλάκι, είναι πεντανόστιμο».  

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News