Business & Finance Σάββατο 28/05/2022, 21:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Τριαντόπουλος: Ολοκληρώνεται η χορήγηση της προκαταβολής στις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις της Κρήτης

Χρ. Τριαντόπουλος: Ολοκληρώνεται η χορήγηση της προκαταβολής στις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις της Κρήτης

Το υπουργείο Οικονομικών προέβη την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στον τρίτο γύρο πληρωμών προκαταβολής έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου 2021. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 188.312,05 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 72 σεισμόπληκτων επιχειρήσεων. Το εν λόγω ποσό είναι το καθαρό ποσό που δικαιούνται οι επιχειρήσεις ως προκαταβολή (25% της εκτιμηθείσας ζημιάς), έπειτα από την αφαίρεση του ποσού που έχουν λάβει ήδη υπό τη μορφή πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης επιχειρήσεων. Οι δύο πρώτες πληρωμές πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο.  

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε τα εξής: «Η στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και δη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό στην Κρήτη αποτελεί συστατικό κομμάτι του πακέτου μέτρων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε και υλοποιεί η Κυβέρνηση στην περιοχή. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνέχεια της προεργασίας από τις αρμόδιες Επιτροπές της Περιφέρειας Κρήτης, εξέδωσε σήμερα νέα εντολή πληρωμής προκαταβολής έναντι επιχορήγησης των σεισμόπληκτων επιχειρήσεων της Κρήτης. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 188.312,05 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 72 δικαιούχων.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά πληρωμή, με δύο ακόμα να έχουν προηγηθεί τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο. Λαμβάνοντας υπόψη και τους τρεις γύρους πληρωμών, συνολικά έχουν διατεθεί έως τώρα 415.768,45 ευρώ σε 142 επιχειρήσεις. Το συγκεκριμένο ποσό είναι το συνολικό ποσό που δικαιούνται οι επιχειρήσεις ως προκαταβολή, έπειτα από την αφαίρεση του ποσού που έλαβαν μέσα από τη διαδικασία πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης από τις πρώτες κιόλας ημέρες, μέσα από την ενιαία πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Πλέον, μετά και την υποβολή από την Περιφέρεια Κρήτης των τελευταίων ελάχιστων φακέλων, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής και θα προχωρήσει η διαδικασία για τη χορήγηση και του τελικού ποσού επιχορήγησης προς τις σεισμόπληκτες επιχειρήσεις του Αρκαλοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Η υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News