Business & Finance Δευτέρα 23/05/2022, 20:44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΠΑ: Πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου

ΔΕΠΑ: Πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου

Η ΔΕΠΑ ολοκλήρωσε την πληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  • Η συναλλαγή έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Σε συνέχεια συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την Gazprom, και είναι απολύτως ασφαλής.

Σε συνέντευξή του στις αρχές Απριλίου, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας είχε δηλώσει ότι η απαίτηση Πούτιν να γίνονται οι πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι πολιτικός εκβιασμός που δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα.

Θα μπορούσε η Gazprom να πληρώνεται σε ευρώ και στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε ρούβλια, θα είχε το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα, είχε προσθέσει.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση είχε ήδη σχεδιάσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να διατηρηθεί η ομαλότητα στην αγορά. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η χώρα μας προχωρήσει σε πληρωμή είχε σημειώσει πως είναι ξεκάθαρη η θεση των περισσότερων χωρών της Ευρώπης ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στους εκβιασμούς του Ρώσου προέδρου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News