Business & Finance Πέμπτη 19/05/2022, 09:51
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλές αποδόσεις προσφέρουν οι μισθώσεις τύπου Airbnb στην Αθήνα 

Υψηλές αποδόσεις προσφέρουν οι μισθώσεις τύπου Airbnb στην Αθήνα 

Ως µία από τις πλέον επικερδείς για επενδυτές ακινήτων εµφανίζεται η δραστηριότητα της βραχυχρόνιας µίσθωσης στην Αθήνα, σύµφωνα µε σχετική έρευνα του βρετανικού οργανισµού CIA Landlords, ενός φορέα ασφάλισης κατοικιών που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελµατίες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ειδικότερα, µε βάση τα σχετικά στοιχεία που έχουν αντληθεί απευθείας από την πλατφόρµα του Airbnb, η Αθήνα κατατάσσεται στην έκτη υψηλότερη θέση µε βάση τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να αποσβέσει το κόστος επένδυσης για την αγορά και εκµετάλλευση ενός διαµερίσµατος µέσω βραχυχρόνιας µίσθωσης.

Συγκεκριµένα, η έρευνα αναφέρει ότι το µέσο κόστος αγοράς ενός διαµερίσµατος ενός υπνοδωµατίου (περί τα 35-45 τ.µ.) στο κέντρο της Αθήνας, και δη εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης, φθάνει σε 97.000 ευρώ, ποσό που θα είναι σε θέση να αποσβέσει ένας επενδυτής σε 378 ηµέρες, λαµβάνοντας υπόψη ότι η µέση τιµή/διανυκτέρευση διαµορφώνεται πέριξ των 250 ευρώ, µια τιµή που επίσης υπολογίζεται µε βάση τα φετινά στοιχεία από το Airbnb (χωρίς πάντως να δίνονται περισσότερες λεπτοµέρειες για το είδος και το σηµείο στο οποίο βρίσκονται τα ακίνητα).

Ασφαλώς, η έρευνα δεν λαµβάνει υπόψη της το ποσοστό της πληρότητας, υπολογίζοντας τα σχετικά ποσά επί τη βάσει της εξασφάλισης επισκεπτών σε καθηµερινή βάση. Με δεδοµένο όµως ότι το ίδιο πράττει για όλες τις πόλεις που καταγράφονται στην έρευνα, µπορεί να εξαχθεί ένα σχετικά συγκριτικό συµπέρασµα. Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη πεντάδα των πόλεων όπου ένας επενδυτής µπορεί να αποσβέσει ταχύτερα το κόστος αγοράς ακινήτου, αξιοποιώντας το µέσω Airbnb, αποτελείται από το Ντουµπάι (121 ηµέρες µε µέση τιµή/διανυκτέρευση τα 1.100 ευρώ), το Χίλο στη Χαβάη των ΗΠΑ, το Ανόι στο Βιετνάµ, το Ναϊρόµπι στην Κένυα και τους καταρράκτες του Νιαγάρα στις ΗΠΑ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακίνητα: Για επένδυση τα αγοράζουν οι Έλληνες – Ποια προτιμούν

Ακίνητα: Αυξάνονται τα deals και οι τιμές – Αναλυτικοί πίνακες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News