Business & Finance Σάββατο 14/05/2022, 13:45
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργαντάς: Έχουμε καλή καλλιεργητική περίοδο – Δημοσιοποίηση ονομάτων για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Γεωργαντάς: Έχουμε καλή καλλιεργητική περίοδο – Δημοσιοποίηση ονομάτων για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Στη δημοσιοποίηση των ονομάτων εταιρειών που έχουν παραβεί τις διατάξεις για τα περιθώρια κέρδους σε εμπόριο ζωοτροφών και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο θα προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με όσα είπε το πρωί ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση επωνυμιών σε όσες εταιρείες έχει επιβληθεί πρόστιμο που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ ή ο παραβάτης είναι υπότροπος και έχει βρεθεί να είναι παράνομος για δεύτερη φορά.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε επίσης, πως είναι συνεχείς οι προσπάθειες για αύξηση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα και πως σύντομα θα υπάρξει και ανακοίνωση σχετικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σχετίζονται με την επάρκεια αγαθών και τις ανατιμήσεις, λόγω των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, φέτος θα έχουμε καλή καλλιεργητική περίοδο με πλεόνασμα προϊόντων και αυτό θα συμβάλλει στην μείωση των τιμών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «να τελειώσει σύντομα όλη αυτή η κατάσταση».

«Υπάρχουν πολλά προϊόντα που παραγωγοί και συνεταιρισμοί φέρνουν οι ίδιοι στην αγορά, υπάρχουν και περιπτώσεις που άλλοι αναλαμβάνουν να πάρουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και αυτό έχει επίπτωση στις τιμές διάθεσης», είπε ο κ. Γεωργαντάς, τονίζοντας πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι στην αγορά «για να κρατήσουμε τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα μακριά από την αισχροκέρδεια».

Επεσήμανε επίσης ότι στόχος του υπουργείου είναι «η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα για να επιστρέψει η παραγωγή σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πρέπει να έχουμε καλή παραγωγή και επάρκεια», επενάλεβε.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είπε πως «έχουν σχεδόν εξοφληθεί οι αποζημιώσεις σε αγρότες για ζημιές από φυσικές καταστροφές μέχρι το τέλος του 2021, στην τροπολογία που πέρασε προ ημερών προβλέφθηκε προκαταβολική εξόφληση για ζημιές από παγετό στις αρχές του 2022, που υπολογίζεται σε 20 εκατομμύρια ευρώ».

«Δίνεται πλέον δυνατότητα, οι εκτιμητές να εργάζονται και το Σαββατοκύριακο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα, ώστε να γίνεται ταχύτερα ο έλεγχος στις καλλιέργειες για ζημιές», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News