Business & Finance Τετάρτη 11/05/2022, 21:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

HELMEPA: Ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και ανάγκη για αυστηρή τήρηση των κανονισμών στα πλοία

HELMEPA: Ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και ανάγκη για αυστηρή τήρηση των κανονισμών στα πλοία

Την ανάγκη για αυστηρή τήρηση των κανονισμών ασφάλειας στα πλοία επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος,HELMEPA, Σεμίραμις Παληού σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μαρίνα Φλοίσβου για την ασφάλεια στη Θάλασσα στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η συνεχιζόμενη επανάληψη ατυχημάτων, σε συγκεκριμένες εργασίες ή και χώρους πάνω στα πλοία, αλλά και σε μικρότερα σκάφη αναδεικνύει την ανάγκη για περαιτέρω στοχευμένη ενημέρωση, ώστε να επικρατήσει ευρύτερα το πνεύμα ναυτικής ασφάλειας σε όλους τους ναυτιλλομένους», είπε η κυρία Παληού, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η κ. Παληού τόνισε ότι το πιστοποιημένο ναυτιλιακό κέντρο της ΗELMEPA, ενισχύοντας το πνεύμα ναυτικής ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, έχει πραγματοποιήσει 90 διαδικτυακά σεμινάρια εργαστήρια και σχολεία προσομοίωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οποία συμμετείχαν 1800 αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού και στελέχη της ναυτιλίας, καθώς και αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τη μείωση των ναυτικών ατυχημάτων, τονίζοντας τη σημασία της ευαισθητοποίησης στην ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και συγχαίροντας για το έργο της την HELMEPA, η οποία, όπως είπε, «αποτελεί πυλώνα για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και πνεύματος ασφάλειας στη θάλασσα».

Σημειώνεται, ότι με αφορμή τη θέσπιση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της 11ης Μαΐου ως Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Ναυτικών Ατυχημάτων και Πνιγμών, η ΗΕLΜΕΡΑ παρουσίασε σήμερα το νέο τηλεοπτικό της σποτ «Με Ασφάλεια στη Θάλασσα», το οποίο θα προβάλλεται ως κοινωνικό μήνυμα στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, με την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News