Business & Finance Τετάρτη 11/05/2022, 12:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκ. Χαρδούβελης στο Money Pod: Στο 3% η ανάπτυξη το 2022

Γκ. Χαρδούβελης στο Money Pod: Στο 3% η ανάπτυξη το 2022

Ανάπτυξη 3% περιμένει για το 2022 η Εθνική Τράπεζα,  όπως αναφέρει ο πρόεδρός της Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο Money Pod. Τα τουριστικά έσοδα αναμένεται να φτάσουν φέτος στο 85% των επιπέδων του 2019, της τελευταίας «κανονικής» χρονιάς πριν από την πανδημία. 

Μιλώντας για τις επιπτώσεις του πολέμου στην ελληνική οικονομία, ο κ. Χαρδούβελης σημειώνει ότι  «δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρές επιδράσεις στις καταθέσεις και δεν βλέπω νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων». 

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, σημειώνει ότι τα επιτόκια μπαίνουν σε φάση σταδιακής ομαλοποίησης μετά από μια παρατεταμένη περίοδο χαλάρωσης. «Για τις τράπεζες, η άνοδος είναι ευπρόσδεκτη», τονίζει.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας εκτιμά ότι αρκούν πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% για την αποπληρωμή του χρέους, λέγοντας ότι με 2,2% απλώς αυτό θα γίνει γρηγορότερα. Και καθώς η χώρα βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα, οι εκλογές δεν επηρεάζουν την πορεία της πιστοληπτικής αξιολόγησης, όπως επισημαίνει.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Χαρδούβελης μιλά για αλλαγή νοοτροπίας, λέγοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι ο πελάτες. Η τράπεζα επενδύει στις νέες τεχνολογίες, προσθέτει.

Ακούστε το Money Pod εδώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News