Business & Finance Σάββατο 7/05/2022, 18:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η νέα κρίση θα πλήξει αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία 

Σταϊκούρας: Η νέα κρίση θα πλήξει αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία 

«Τα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμη κατάσταση. Θα πλήξει, αλλά δε θα εκτρέψει την οικονομία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ. 

«Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία πολυεπίπεδες κρίσεις…Τιμήσαμε την ψήφο των πολιτών και τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, υλοποιώντας τα προγράμματά μας…Με συστηματική προσπάθεια καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία, καταγράφοντας θετικές εξελίξεις. Όπως η ισχυρή ανάκαμψη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η μόνιμη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η συρρίκνωση της ανεργίας, η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», σημείωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Μεταρρυθμίσεις, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης,  με στόχο τη σταδιακή μετάβαση σε δημοσιονομική ισορροπία, την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, την ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδας, την τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων» είπε. 

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δημιουργεί τις δημοσιονομικές δυνατότητες για γενναίες παρεμβάσεις και ουσιαστικές λύσεις. «Η παράταξή μας διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία πρωταγωνιστικά και ουσιαστικά στις ιστορικές προκλήσεις και αποστολές. Έτσι και τώρα, παρά τις μεγάλες φουρτούνες, θα τα καταφέρουμε και πάλι. Θα οδηγήσουμε το εθνικό σκάφος σε ήρεμες θάλασσες», είπε.
moneyreview.gr

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News