Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 19:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρβιτσιώτης: Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί την ηγετική θέση στην στην Ευρώπη και τον κόσμο

Βαρβιτσιώτης: Η ελληνική ναυτιλία διατηρεί την ηγετική θέση στην στην Ευρώπη και τον κόσμο

Το άνοιγμα ευκαιριών για τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας τόσο από τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας προς την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και από τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας πρώτων υλών, ένα μέρος των οποίων θα μεταφερθεί από τη ναυτιλία τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο «12ο Ετήσιο Forum του Capital Link για την Ελληνική Ναυτιλία». Σημείωσε επίσης ότι ο κλάδος διατηρεί την κυρίαρχη θέση του στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Αναφερόμενος στις σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι απέναντι στο πόλεμο στην Ουκρανία «η ΕΕ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, όρθωσε το ανάστημά της σε μια μεγάλη γεωπολιτική κρίση και αντέδρασε ως παγκόσμιος παίκτης». Υπογράμμισε, επιπλέον, ότι οι ΗΠΑ έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη και η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού είναι μεγαλύτερη από ποτέ, κάνοντας λόγο για «απόλυτη σύμπνοια». Πρόσθεσε δε ότι το έκτο πακέτο κυρώσεων, που αφορά στο εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, δείχνει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να μη χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Προέδρου Πούτιν.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσουν νέο προσφυγικό κύμα από την επισιτιστική κρίση που θα προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ωστόσο τόνισε ότι είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι την ίδια στιγμή η Ευρώπη μεγαλώνει και γίνεται πιο ώριμη στην αντιμετώπιση κρίσεων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρ. Μεγάλου: Ισχυρό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ναυτιλιακά ομόλογα

Πώς οι εταιρείες τεχνολογίας δίνουν λύσεις στις ενεργειακές προκλήσεις: Το παράδειγμα της Advent Technologies

Ελλάδα και Κύπρος δίνουν τα χέρια στο 1st Greece – Cyprus Business Summit

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News